Fotbal international

Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România! Cine este fotbalistul supranumit “maltezul Messi” şi are 138 de selecţii la naţională

10.06.2019 | 15:48
Malta sia chemat vedeta pentru meciul cu Romania Cine este fotbalistul supranumit maltezul Messi si are 138 de selectii la nationala

Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România din preliminariile EURO 2020. Cele două selecţionate se vor duela luni, de la ora 21:45, în etapa a 4-a din Grupa F, iar Ray Farrugia se va putea baza pe cel mai important jucător din istoria fotbalului maltez.

Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România. Michael Mifsud a scris istorie în tricoul adversarilor

Înainte de meciul cu România, Malta şi-a chemat vedeta, care ratase duelul cu Suedia. Michael Mifsud nu a făcut deplasarea pentru partida din etapa a 3-a din preliminariile EURO 2020, după ce a suferit o accidentare uşoară. Ray Farrugia a anunţat că atacantul de 38 de ani este apt pentru duelul din luni seară şi are şanse mari să fie pe teren împotriva tricolorilor.

Michael Mifsud a jucat 138 de meciuri pentru echipa naţională a Maltei, fiind liderul detaşat la capitolul selecţii. Din jucătorii aflaţi în activitate, Roderick Briffa a ajuns la 100 de partide în tricoul micuţei selecţionate, însă nu a mai fost convocat la lot din toamna anului trecut. Mifsud este lider şi la capitolul goluri, atacantul de 38 de ani reuşind să înscrie de 41 de ori pentru Malta.

Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România
Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România

Cine este Michael Mifsud. A jucat în Bundesliga şi a înscris două goluri în poarta lui Manchester United

Michael Mifsud este considerat cel mai bun fotbalist din istoria Maltei, iar în 1999, pe când avea 18 ani, a fost la un pas să semneze cu Manchester United. Fiind legitimat la Sliema Wanderers, atacantul a dat probe de joc la formaţia de pe “Old Trafford”, dar nu l-a convins pe Sir Alex Ferguson. În 2001, viitorul adversar al tricolorilor a semnat cu FC Kairserlautern, însă cele mai multe meciuri le-a jucat la echipa a doua a clubului. Cu toate acestea, Michael Mifsud a reuşit să bifeze 21 de prezenţe în Bundesliga, cu două goluri înscrise.

După trei ani petrecuţi în Norvegia la Lillestrom (2004-2007), Michael Mifsud a ajuns la Coventry City, unde a reuşit să facă meciul vieţii contra lui Manchester United. În turul trei din Cupa Ligii 2007-08, atacantul maltez a marcat de două ori pe “Old Trafford” şi îşi ajuta echipa să obţină calificarea în optimile de finală. Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport l-au supranumit “Messi al Maltei” după prestaţia din meciul cu Manchester United. Revenit în 2010 în Malta, Mifsud a mai evoluat pentru Valletta, Qormi, Sliema Wanderers şi Birkirkara. În sezonul 2013-14, atacantul maltez a evoluat la Melbourne Heart, formaţie care face parte din City Football Group, companie care o deţine, printre altele, şi pe Manchester City.

Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România
Malta şi-a chemat vedeta pentru meciul cu România

Michael Mifsud este aproape de retragerea din naţională

Ajuns la 38 de ani, Michael Mifsud se află pe finalul carierei la echipa naţională. Ray Farrugia, selecţionerul Maltei, a anunţat că vrea să se bazeze pe jucători tineri în viitor, dar că reconstrucţia nu se poate face rapid în acest moment.

“Noi, am spus-o de la începutul acestor preliminarii, suntem într-un proces de construcţie a unei echipe, sperăm, cât mai puternice pe viitor. Deocamdată nu avem nici un obiectiv, decât această construcţie. Sunt mulţi jucători tineri cărora le-am deschis uşa la echipa naţională. O construcţie nu se face bătând din palme, e nevoie de timp şi de încredere. Le-am spus jucătorilor că nu trebuie să fie afectaţi de înfrângeri, pentru că orice construcţie implică multă suferinţă. Iar în meciul cu România este clar că vom suferi, nu mă îndoiesc de acest lucru”, a declarat selecţionerul Maltei.