News

Mama adoptivă a Sorinei rupe tăcerea. Ce ar fi pățit fetița în casa asistentei maternale care o îngrijea

24.06.2019 | 10:05
Mama adoptiva a Sorinei rupe tacerea Ce ar fi patit fetita in casa asistentei maternale care o ingrijea

Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, crede că fetița este traumatizată în urma episodului când a fost luată cu forța de procuror din casa asistentei maternale, dar spune că nu era altă soluție, deoarece nu dorea să renunțe la micuță și mai spune că a făcut exact același lucru pe care l-ar fi făcut dacă ar fi fost fiica ei naturală!

Mama adoptivă a Sorinei spune că nu se putea acționa altfel

„Încerc să trec peste acest moment și să o ajut și pe ea să treacă peste acest moment, deși încă nu mi-a zis nimic, încerc să mă gândesc că e cu siguranță traumatizată”, a spus mama adoptivă, pentru Digi 24. Mama adoptivă a Sorinei a spus că „ce s-a întâmplat vineri era nenecesar, dar nu se putea altfel. E rezultatul unei luni întregi în care noi, ca părinți, am încercat să ne recuperăm copilul, am bătut la toate ușile autorităților din țara asta. Dacă acest lucru se întâmpla unui copil natural al nostru, am fi făcut același lucru, toți pașii posibili”.

Ramona Săcărin a Sorinei spune că fetiţa i-a povestit cum asistenţii maternali care au avut grijă de ea au învăţat-o pe copilă să îşi respingă părinţii adoptivi. „Era un copil traumatizat și stresat că o să o luăm să-i facem rău, normal că nu a vrut să plece. Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”, a spus Ramona Săcărin.

Mama adoptivă a Sorinei
Mama adoptivă a Sorinei spune ca fetita este traumatizata

Sorina, învațată de asistenta maternală să-și respingă părinții adoptivi

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Ramona Săcărin a încercat în luna mai să o ia pe fată din casa asistentei maternale cu ajutorul polițiștilor din Mehedinți. Femeia a mers la secție din județ și a cerut ca echipajele să o însoțească pentru a ridica minora, însă polițiștii i-au explicat că nu au competențe.

Când a auzit așa ceva, a sunat la 112 pentru a cere același lucru, însă fără vreun rezultat. Sorina a fost adoptată de un cuplu de români care locuiește în Statele Unite, însă cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce e luată cu forța de la asistenții maternali de către un procuror. Ministerul Muncii a dat atunci un comunicat prin care spune că asistenta maternală a putut să o înfieze pe fetiță, însă aceasta nu a dorit.Asistenta spune însă că i-a fost refuzată adopția!

Tags: