News

Mama Alexandrei Măceșanu nu crede că fiica sa este moartă. „Nu ne încălzește cu nimic condamnarea lui Dincă”

Tudorița Măceșanu, mama Alexandrei Măceșanu, nu crede că fiica sa a murit, susținând că Gheorghe Dincă, ce riscă o condamnare de 30 de ani închisoare, nu și-a ucis victimele, acestea fiind „luate”.
13.08.2022 | 10:43
Mama Alexandrei Macesanu nu crede ca fiica sa este moarta Nu ne incalzeste cu nimic condamnarea lui Dinca
Gheorghe Dincă riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tudorița Măceșanu crede că nici fiica ei, nici Luiza Melencu nu au fost ucise de către Gheorghe Dincă, astfel că o eventuală condamnare a acestuia nu ar consola-o câtă vreme nu știe care este soarta Alexandrei.

„Fetele trăiesc, Dincă nu le-a ucis în curtea lui”

Aceste fete trăiesc. Dincă nu le-a ucis în curtea lui. Sunt luate, dar nu spune cu adevărat de cine sunt luate fetele acestea. Nu spune adevărul. Ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi în care a răpit-o pe Alexandra. Probabil că o să îi dea pedeapsa maximă, de 30 de ani, dar pe noi nu ne încălzeşte cu nimic această pedeapsă.

ADVERTISEMENT

El poate să putreazească în închisoare, atâta timp cât nu ştim cu adevărat ceea ce s-a întâmplat cu copilul nostru şi ce a făcut cu adevărat cu această fată, unde este şi ce s-a întâmplat cu adevărat”, a declarat mama Alexandrei Măceşanu, într-o emisiune la Antena 3.

Într-o înregistrare audio recent publicată de Gândul, Gheorghe Dincă, acuzat de violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, susține că nu ar fi omorât-o pe Alexandra, el invocând faptul că ar fi fost supus torturii pentru a recunoaște crima.

ADVERTISEMENT

În urma acestei declarații, Penitenciarul Craiova a declanșat o anchetă internă pentru stabilirea circumstanțelor în care Dincă a dat această declarație. Oficialii închisorii susțin că nu ar fi fost vorba de un interviu propriu-zis, ci de o înregistrare făcută cu un telefon mobil introdus ilegal în penitenciar.

DIICOT a cerut 30 de ani de închisoare

Sentința procesului lui Gheorghe Dincă urmează să fie pronunțată pe 9 septembrie.

Procurorul DIICOT a cerut 30 de ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, avocatul familiei Măceșanu a cerut schimbarea încadrării juridice, prin care Gheorghe Dincă să nu mai fie acuzat de omor calificat. Acesta și-a argumentat cererea prin lipsa de dovezi că Alexandra Măceșanu este cu adevărat moartă. Totodată, familia a cerut reluarea căutărilor fetei, abandonate de anchetatori în urmă cu doi ani.

În cazul în care cererea familiei Măceșanu ar fi fost admisă, Gheorghe Dincă s-ar fi ales cu o pedeapsă mai mică. Solicitarea a fost, însă, respinsă.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă și-a schimbat de mai multe ori depoziția, în cursul anchetei. El a recunoscut că le-a luat pe cele două fete cu mașina și le-a dus la el acasă, însă a negat că le-a ucis.

ADVERTISEMENT