News

Mama celor trei copii morți în incendiu din Sectorul 5 s-ar fi contrazis în declarații. Gestul făcut înainte de tragedie

Trei copii au murit, marți dimineață, într-un incendiu care a cuprins o locuință din Sectorul 5. Anchetatorii au constatat că mama micuților s-ar fi contrazis în declarații.
31.01.2023 | 20:42
Mama celor trei copii morti in incendiu din Sectorul 5 sar fi contrazis in declaratii Gestul facut inainte de tragedie
Ce declarații a dat mama celor trei copii morți în incendiul din Capitală. Ce a făcut femeia înainte de tragedie. Sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Ultima zi a lunii ianuarie a adus o tragedie fără margini în București. Trei copii care locuiau într-o casă din Sectorul 5 şi-au găsit sfârşitul chiar în patul în care dormeau.

Ce declarații a dat mama celor trei copii morți în incendiul din Capitală. Ce a făcut femeia înainte de tragedie

Micuții aveau doar 2, 3 şi 6 ani. Tragedia s-a întâmplat după ce în camera celor trei fraţi a izbucnit un incendiu la primele ore ale dimineţii.

ADVERTISEMENT

Până ca pompierii ISU să ajungă la fața locului, mama copiilor a încercat să stingă singură focul, dar în zadar. Medicii au încercat apoi să-i resusciteze pe cei mici, însă, la fel, fără niciun rezultat.

În stare de şoc, mama copiilor a fost dusă la audieri, unde se pare că s-ar fi contrazis în declarații. Date fiind aceste circumstanțe, polițiștii au luat decizia de a o audia din nou, pentru a stabili cauzele exacte ale tragediei și persoana vinovată din acest caz.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, mama copiilor, care se afla cu ei în aceeași încăpere, ar fi fost trezită de fumul înecăcios și de țipetele băiatului. Ea spune, în primă fază, că nu a mai putut face nimic.

Se pare că incendiul de marți dimineață ar fi fost provocat de băiatul cel mare, care se juca cu o brichetă și a dat foc patului din cameră, din greșeală. Speriat de ce s-a întâmplat, băiatul a încercat să ascundă greșeala, însă a văzut că frații lui nu mai respirau din cauza intoxicației cu fum.

ADVERTISEMENT

El a strigat-o pe mamă, care a apucat doar să sune la 112. Aceasta a spus în fața poliției că i-a scos pe micuți în curte. Apoi, s-a gândit că le-ar fi frig și că ar răci. Astfel, s-a dus cu ei înapoi în cameră, notează ȘtirileProTv.

Anchetatorii au descoperit neconcordanțe în declarațiile femeii. Oamenii legii sunt de părere că aceasta a omis să declare tot adevărul. Prin urmare, femeia a fost chemată din nou la audieri.

ADVERTISEMENT

Mama copiilor morți, cercetată pentru ucidere din culpă

Cei trei copii au murit din cauza intoxicație cu fum. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și duse la Institutul de Medicină Legală.

În ceea ce o privește pe mamă, aceasta este cercetată pentru ucidere din culpă. S-a deschis un dosar penal în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags: