News

Mama fetiței accidentate de polițist cere dreptate. „Să fie judecat şi să plătească pentru ce a făcut”

La o zi de la accidentul făcut de un polițist în București, mama fetiței care a supraviețuit a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști și a cerut autorităților să facă dreptate în cazul celor două fetițe.
14.01.2022 | 23:38
Mama fetitei accidentate de politist cere dreptate Sa fie judecat si sa plateasca pentru ce a facut
ADVERTISEMENT

Accidentul care a fost cauzat de un polițist, și care a dus la moartea unei fetițe și la rănirea alteia, este unul dintre cele mai urmărite subiecte de pe agenda publică românească. Rudele fetițelor, dar și alți cetățeni vor să afle care sunt condițiile în care a avut loc tragedia și cum va evolua ancheta.

La o zi de la producerea accidentului, mama fetiței care a supraviețuit și care acum se află în grija medicilor, a vorbit public despre tragedia produsă. Aceasta a atras atenția asupra gravității evenimentelor și a cerut autorităților să îl pedepsească pe polițistul care a cauzat accidentul, a notat Antena 3.

ADVERTISEMENT

„Să nu se mușamalizeze, a murit un copil! Să fie judecat si să plătească pentru ce a făcut”, a cerut femeia în timpul intervenției telefonice.

Cum a aflat mama de accidentul fiicei sale?

Femeia spune că a primit de la fiica sa, cu puțin timp înainte de producerea accidentului, un mesaj în care o anunța că urma să plece la școală. Ulterior, mama copilei care a supraviețuit a fost sunată de un număr necunoscut și a primit vestea tragediei.

ADVERTISEMENT

„S-a dus la copilul meu să vadă cum este şi fata a rugat-o să mă sune. La copilul meu nu s-a întors polițistul. S-a dat jos în locul unde a căzut Raisa şi a lovit copilul cu piciorul să vadă dacă mai mișcă”, a adăugat femeia despre primele momente de după accident.

Mama fetiței care a supraviețuit și-a împărtășit îngrijorările legate de o posibilă mușamalizare a accidentului. „Dacă nu erau martori acolo acest individ fugea de la faţa locului deşi mașina lui era partea din stânga faţă farul şi parbrizul spart, maşina era deteriorată. Vă daţi seama şi viteza cu care au fost loviți acești copii”, a mai spus aceasta.

ADVERTISEMENT

În declarațiile sale, mama fetiței a atras atenția că își dorește ca cel care a cauzat acest accident să fie pedepsit, indiferent de faptul că este angajat al unei instituții a statului român.

În timpul intervenției sale, mama fetiței care acum se află în spital a cerut autorităților ca polițistul să fie judecat după aceleași standarde ca cetățenii obișnuiți. „Dacă noi am fi produs acest accident eram aspru judecaţi. Aşa trebuie şi el judecat şi pus să plătească pentru ceea ce a făcut”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Cine este polițistul care a produs accidentul din capitală?

De la producerea accidentului, au început să apară din ce în ce mai multe detalii despre polițistul care s-a aflat la volanul mașinii implicate în acest accident. Astfel, sursele citate de către jurnaliști indică faptul că acesta are 27 de ani și că activează în cadrul secției 5.

Primele informații din acest caz indicau faptul că polițistul ar fi urmat cursurile Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. Cu toate acestea, după cum susține Antena 3, acest agent ar fi fost angajat dintr-o sursă externă, contrazincând informațiile vehiculate inițial.

Un alt aspect care a creat controverse, este cel al permisului deținut de către polițistul care a cauzat accidentul. Astfel, informațiile oferite de către Poliția Capitalei indică faptul că acesta și-ar fi obținut acest document în România și că l-ar fi reînnoit în Marea Britanie.

În acest moment, în spațiul public există o controversă legată de modul în care acestui agent i s-a permis să se urce la volan. Dat fiind că polițiștii trebuie să treacă printr-o procedură specifică, asta înseamnă că situația sa era cunoscută la nivelul secției din care făcea parte.

ADVERTISEMENT
Tags: