Fotbal intern

Mama lui Radu Drăgușin, emoționată înainte de România U21 – Germania U21: “E o atmosferă care aduce un plus pe teren!” Exclusiv

29.03.2021 | 19:56
Mama lui Radu Dragusin emotionata inainte de Romania U21  Germania U21 E o atmosfera care aduce un plus pe teren Exclusiv
Mama lui Radu Dragusin, emotionata inainte de Romania U21 - Germania U21: "E o atmosfera care aduce un plus pe teren!" Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mama lui Radu Drăgușin este extrem de emoționată înainte de meciul decisiv dintre România U21 și Germania U21. Fosta mare baschetbalistă știe, însă, care e avantajul echipei lui Adrian Mutu și care le aduce un plus pe teren.

Svetlana Drăgușin a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK și a mărturisit că estre extrem de încântată că Radu reprezintă și el România, după ce atât ea cât și tatăl fotbalistului au îmbrăcat tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, candidata la președenția FRB a dezvăluit că Radu putea deveni jucător de baschet, însă a luat decizia să îl lase să facă fotbal. Tot de la mama lui Radu Drăgușin aflăm detalii inedite din vestiarul lui Juventus și cum tânărul este ajutat de Gianluigi Buffon, dar mai ales de Cristiano Ronaldo.

Interviu FANATIK cu mama lui Radu Drăgușin: „Există o unitate fantastică la naționala U21!”

A fost dificil pentru Radu în pandemie? Nu ați putut să îl vedeți la debut…

– Pentru Radu a fost o perioadă grea această pandemie. Au fost perioade în care venea deja echipat la antrenamente din cauza restricțiilor. Nu aveau acces în vestiare și au avut momente în care au fost izolați în cadrul echipei, deși nu era nimeni infectat! Pur și simplu pentru a-i proteja. Au avut interdicție să părăsească localitatea și să stea cât mai mult în casă.

ADVERTISEMENT

Faceți parte dintr-o familie de sportivi care au îmbrăcat tricoul echipei naționale….

– Soțul meu, Dan, a jucat la echipa națională de volei a României, eu la baschet, iar acum Radu ne calcă pe urme la naționala de fotbal. Radu a cochetat și el un pic atât cu baschetul, cât și cu voleiul. Vă dați seama că l-am dus cu mine pe unde am fost! Chiar a participat la câteva turnee la minibaschet! Era foarte amuzant că făcea în paralel și baschet, și fotbal și când repunea de la linia de fund, el era cu mingea deasupra, la fel ca la repunerile de la fotbal! (râde)

Dar apoi dragostea pentru fotbal a primat, iar noi l-am încurajat în permanență. Nu am avut nicio problemă. Ne-am dorit doar să facă totul cu pasiune așa cum am făcut-o și noi. I-am spus: „Fă orice vrei să faci, dar să o faci cu pasiune!”. Și iată că a ales bine, zic eu… Vărul lui, Vlad Bărbulescu, a fost modelul lui și cel care l-a atras către fotbal și s-a dus la Sportul Studențesc. Datorită lui s-a ținut și nu uită niciodată să amintească acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Radu a fost foarte bine primit și s-a integrat imediat în echipă!”

Ce înseamnă pentru dumneavoastră faptul că el participă la un turneu final?

Doamne-ajută să joace și sper să aibă copiii putere să câștige cu Germania! Pentru mine ei sunt în continuare niște copii. Să dea totul pentru România, Adrian Mutu face o treabă excepțională, există acolo o unitate fantastică în acel grup. Radu a fost foarte bine primit și s-a integrat imediat în echipă. E o atmosferă care cu siguranță aduce un plus pe teren. Sper să ne bucurăm cu toții după meciul cu Germania de mâine.

Ce ați simțit la debutul lui Radu la Juventus?

– Meira, sora lui, se pregătea să filmeze și eu pe fundal m-am bucurat peste măsură, ca o mamă care își vede visul împlinit! Am urlat pur și simplu de bucurie și am fost foarte expansivă. Meira era dezamăgită că nu a mai putut să filmeze… (râde) Mi-ar fi plăcut să putem fi acolo, în tribune. Mi-a sărit inima din piept pentru că a muncit foarte mult pentru a ajunge la echipa mare a lui Juventus. Munca și talentul înseamnă performanță întotdeauna.

ADVERTISEMENT

„A fost principalul argument în decizia mea ca Radu să continue cu fotbalul!”

Când v-ați dat seama că poate ajunge un fotbalist mare?

– Nu pot să spun că a fost un moment specific. Dar având genele noastre, mi-am dat seama că nu poate rata sportul de performanță. Îl vedeam cum se trezea de mic la 7:30 dimineața fericit și nu a spus niciodată „Mami, e frig, plouă, sunt obosit, azi n-am chef să merg la antrenament”... De mic s-a văzut… A avut mare noroc cu antrenorul lui de la Sportul Studențesc, care a fost ca un tată pentru el și a fost un super, super pedagog! E extrem de important asta. Asta a fost principalul argument în decizia mea de a continua cu fotbalul. Eu și soțul veneam dintr-un sport de sală, a fost cam greu afară. Cam frig! (râde)

Dezvăluiri despre Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon: „Este incredibil ceea ce se întâmplă!”

O imagine emblematică, Radu Drăgușin alături de Cristiano Ronaldo și Supercupa Italiei…

– Daaa! Emoționat! Băieții de la Juventus l-au întâmpinat extraordinar! Chiar nu mă așteptam… Nu au pus niciodată presiune și l-au încurajat, l-au susținut și l-au sfătuit permanent. Au fost foarte deschiși. Caracterele bune și puternice nu pot influența decât în bine evoluția unui tănăr de 18 ani care a ajuns la Juventus. E o luptă până la urmă și trebuie să continue să muncească și mai mult.

Ce înseamnă pentru el să împartă vestiarul cu asemenea fotbaliști?

– E pur și simplu un vis devenit realitate. Mărturisesc că întotdeauna mi-a spus că vrea să fie cel mai bun fundaș central al lumii și i-am spus că doar cu foarte multă muncă poate reuși asta. Iar faptul că Ronaldo, Chiellini, Buffon, Bonucci și toți ceilalți sunt acolo mi se pare „WOW!”. Pleacă dimineața, se întoarce seara, dar e foarte fericit, chiar dacă e foarte obosit! Pentru că știe ce are de făcut și unde poate ajunge.

Tot timpul vorbește cu Cristiano Ronaldo și ceilalți. Ei sunt acolo într-un semi-cantonament. Mânâncă împreună, se duc pe teren, cu o oră înainte merg la masaj, se antrenează, iar stau la recuperare și își petrec aproape tot timpul împreună. De multe ori vine și îmi spune: Mami, astăzi a venit Gianluigi Bufon și s-a așezat cu noi, puștii, la masă și ne-a povestit niște lucruri extraordinare! Și Cristiano Ronaldo mi-a povestit cum a plecat el de la Sporting!”. Oamenii sunt pur și simplu normali. Este ceva incredibil ceea ce se întâmplă… nivelul, profesionalismul, prietenia lor.

Ce fel de om este cu adevărat Cristiano Ronaldo

Ce v-a povestit de Cristiano Ronaldo?

– Mi se face pielea de găină când mă gândesc! Este incredibil! Mi-a spus că nu este niciodată arogant și cu nasul pe sus. Vine și îi bate pe spate pe cei mai tineri și le spune „Hai, hai! E foarte bine așa!”. Este pur și simplu un om normal și se comportă extrem de normal, iar asta se vede și pe teren. Să ținem totuși cont că e vorba de un om care e cunoscut de întreaga planetă. Toată planeta! Nu este adevărat că este arogant. Este un star care are un comportament sută la sută colegial! Nu s-a întâmplat niciodată să treacă pe lângă colegi privind în altă parte sau să nu vorbească. Nu există așa ceva! E un coleg de echipă la fel ca toți ceilalți, deși este marele Cristiano Ronaldo.

  • 18 ani are Radu Drăgușin și 2 meciuri la echipa națională U21
  • 1 trofeu a câștigat internaționalul român cu Juventus Torino: Supercupa Italiei, 2-0 cu Napoli, pe 20 ianuarie
  • 4 meciuri a jucat Radu Drăgușin în prima echipă a lui Juventus, pentru care a debutat și în Liga Campionilor

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,10 este cota pentru „X” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT