Stiri sportive

Cum îl CEARTĂ mama lui Rotariu pe patronul Negoiţă!

Telenovela creată în jurul contractului de reprezentare pe care Dorin Rotariu l-a semnat cu Anamaria Prodan pare să nu se mai sfîrşească. FANATIK a contactat-o pe Dorina Rotariu, mama...
28.04.2014 | 00:04
Cum il CEARTA mama lui Rotariu pe patronul Negoita

Telenovela creată în jurul contractului de reprezentare pe care Dorin Rotariu l-a semnat cu Anamaria Prodan pare să nu se mai sfîrşească. FANATIK a contactat-o pe Dorina Rotariu, mama mijlocaşului, cea care a fost acuzată voalat că l-a influenţat pe fiul său să parafeze actul de asociere cu soţia lui Laurenţiu Reghecampf.

Aţi discutat cu cineva din conducerea lui Dinamo înainte să semnaţi contractul de reprezentare cu Anamaria Prodan?

– Sîntem o familie de oameni cu ceva mai multă şcoală decît îşi închipuie mulţi. Ne cunoaştem drepturile şi obligaţiile pe dinafară. Dorin este un om educat în spiritul dreptăţii, al bunului simţ şi al performanţei. Nu trebuie să dăm socoteală nimănui pentru alegerile personale. În România s-a depăşit limita! Viaţa privată a oamenilor trebuie să rămînă privată

De ce credeţi că oamenii care conduc Dinamo continuă să alimenteze această tevatură, mai ales că toată situaţia poate să-l afecteze pe Dorin, unul dintre jucătorii importanţi ai clubului?

– Toată situaţia este clar alimentată. Nu vreau să mă pronunţ de ce se alimentează, cu toate că sînt conştientă cine alimentează şi de ce. Familia noastră a ales să facă performanţă. Mai bine zis, Dorin a ales să ducă mai departe performanţa pe care familia mea a făcut-o în fotbal, alături de cei mai buni oameni din domeniu. Nu înţeleg de ce clubul Dinamo nu pune capăt acestei situaţii copilăreşti.

„Trăim în teroare”

Pe cine afectează această situaţie mai mult: pe dumneavoastră sau pe Dorin?

– Repet, sîntem o familie. Nu este plăcut să-ţi vezi copilul la televizor tremurînd pe un scaun în faţa unei camere TV, nu este plăcut să trăieşti în teroare, dar sper că toate vor trece.

Vă deranjează comentariile care se fac pe seama relaţiei dintre dumneavoastră şi Dorin, că se spune că e băiatul mamii şi că nu are personalitate?

– Băiatul meu are foarte multă personalitate. Probabil are prea mult bun-simţ şi lumea a ajuns să confunde asta cu lipsa personalităţii. Faptul că stă alături de familie şi îşi ia deciziile împreună cu familia este, în viziunea mea, o virtute pe care o găseşti tot mai rar în zilele noastre.

Ce ar putea să facă Dorin mai mult ca să îşi demonstreze loialitatea faţă de Dinamo decît să marcheze de două ori împotriva Stelei?

– Faptul că Dorin a marcat nu numai împotriva Stelei, ci şi în meciurile capitale pentru Dinamo mă face să cred că acest club ar trebui să aibă respect faţă de jucători, la fel cum Dorin are respect faţă de ei şi faţă de club.

„Dănciulescu e un simbol pentru Dinamo şi Steaua!”

Credeţi că acest scandal poate provoca plecarea lui Dorin de la Dinamo la vară?

– Dorin va pleca de la Dinamo atunci cînd clubul îl va transfera sau cînd i se va termina contractul. Dinamo a fost alegerea lui Dorin, chiar dacă unchiul lui a făcut istorie la Steaua. Cînd Dorin a ales Dinamo, noi şi managerul lui l-am susţinut în această alegere.

Sau poate toate aceste discuţii îi pot bloca transferuri la echipe importante doar pentru că este impresariat de Anamaria Prodan? Asta pentru că Dănciulescu a spus vineri seara că Dinamo poate să-l ţină pe Rotariu timp de 5 ani, cît are contract, fără să îi dea drumul undeva….

– Dănciulescu este simbolul lui Dinamo şi al Stelei! A fost un fotbalist cum rar se nasc… El nu şi-ar păta vreodată numele ieşind să ameninţe jucătorii sau să vorbească despre alegerile personale ale acestora. Îi mulţumesc căpitanului lui Dinamo, care a spus foarte clar că fiecare este liber să-şi aleagă managerul. Cît despre transferul lui Dorin, repet, cînd Dinamo va hotărî să plece vom discuta.

Aţi încercat să discutaţi cu Ionuţ Negoiţă în ultimele zile despre această situaţie?

– Ionuţ Negoiţă nu m-a cunoscut pînă în ziua în care m-a chemat ca să discutăm despre managerul Anamaria Prodan. Este părinte şi sper că-şi dă seama de situaţia creată. Cred că realizează că nu este normal să se întîmple aceste lucruri cu Dorin. Ca mamă, îl rog să se gîndească la faptul că are un băiat care îşi va lua singur deciziile în viaţă şi nu cred că i-ar conveni ca fiul său să treacă prin ce trece Dorin acum. Repet, ca părinte, sper să pună capăt cît mai urgent acestei situaţii.

„Situaţia e fără precedent. Să i se pună punct urgent!”

Cu vreun reprezentat al suporterilor aţi discutat? Cei care au lansat acele ameninţări pe facebook reprezintă doar o mică parte a galeriei. 

– Eu nu vorbesc cu suporterii. Nu ştiu cum se simt ei cînd înjură şi ameninţă. Dar trăim în 2014 cînd pentru o palmă te duci la închisoare. Cred că s-a creat o situaţie fără precedent căreia trebuie să i se pună punct urgent! Menirea suporterilor este să susţină echipa, să o poarte prin cîntec spre victorii, nu prin înjurături şi ameninţări. Eu nu-mi permit să impun cuiva medicul de familie, restaurantul unde mănîncă, magazinul de unde să se îmbrace, prietenii sau duşmanii pe care trebuie să-i aibă. Cred că este o chestiune de respect, iar eu pretind respect.

Este cineva de la Dinamo care l-a susţinut necondiţionat pe Dorin în această perioadă?

– În toată această perioadă, pe Dorin l-am susţinut noi, familia, dar şi prietenii. În rest, văd că toţi vorbesc la televizor despre Dorin, îşi dau cu părerea despre copilul meu, uitînd că pentru ei e mai important să-şi educe propriii copii înainte să se ocupe de al meu. Este un sentiment plăcut cîteodată cînd îmi dau seama că toţi cei care se înghesuie la televizor să vorbească despre Dorin îşi fac un capital important de imagine. Deci este în folosul lor să vorbească despre Rotariu. Dacă Rotariu nu era bun, nimeni nu vorbea de el. Dacă pe aceşti domni îi ajută în cariera lor sau în viaţa lor faptul că discută şi-şi dau cu părerea despre Rotariu, eu una le permit. Mă gîndesc că îi ajutăm.

De ce nu a ieşit Dorin să lămurească problema?

– Acum am considerat că este momentul să punem capăt acestei situaţii. Nu ne-am aşteptat în veci la aşa ceva.

„Am în fotbal ani mai mulţi decît 80 la sută din cei care-şi dau cu părerea la TV”

Cît timp consideraţi că mai trebuie să rămînă Dorin în România?

– Îmi doresc să facă performanţă la Dinamo, să se formeze ca fotbalist. Sînt mîhnită cînd văd aşa ceva. Am venit din Timişoara, unde era linişte, la Bucureşti ca să facem performanţă. Nu este normal ca aceşti tineri să înveţe aşa ceva, să crească într-un mediu nociv. Sîntem datori faţă de aceste generaţii să le îndrumăm în viaţă, să le îndepărtăm de mentalităţi învechite, se le ferim de cuvinte gen <blat>, <vînzări>, <trucaje>, etc.. Numai aşa putem spune că facem ceva pentru tineri, pentru fotbal, pentru România.

Nu e prea mult pentru un copil de 18 ani să fie implicat în doar un an în două scandaluri? Vara trecută cel cu Vaslui, acum cel cu Anamaria…

– Dorin este călit! În acest an a crescut cîţi alţi tineri în zece! Sîntem liniştiţi că avem manager şi avocat lîngă Dorin. Oameni, care alături de noi, familia, se ocupă de cariera lui Dorin şi o fac cu capul sus, fără compromisuri. Eu am mai mulţi ani în fotbal decît 80 la sută din cei care-şi dau cu părerea şi apar zîmbind la TV. Am trăit alături de campioni adevăraţi care au făcut cinste României şi fotbalului românesc. Nu o să permit nimănui să-mi tîrască familia în scandaluri provocate voit, să împroaşte cu noroi numele familiei Rotariu şi voi veghea lîngă copilul meu ca nimeni să nu-i ştirbească demnitatea.

P: Pariaza LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!