News

Mama Luizei din cazul Caracal a renunțat la numele Melencu. Prima imagine în care femeia apare alături de noul soț

Mama Luziei Melencu din cazul Caracal și-a refăcut viața alături de un alt bărbat, după ce a rămas văduvă. Femeia este prezentă în dosar sub un alt nume.
28.01.2023 | 10:30
Mama Luizei din cazul Caracal a renuntat la numele Melencu Prima imagine in care femeia apare alaturi de noul sot
Mama Luizei crede în continuare că fiica ei este în viață / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Monica Melencu Facebook
ADVERTISEMENT

Monica, mama Luizei din cazul Caracal, a renunțat oficial la numele de Melencu și l-a luat pe cel al noului partener de viață. În apelul din dosarul în care este Gheorghe Dincă este judecat pentru omor, viol și trafic de minori, mama Luizei Melencu apare cu noul nume, Mocanu.

Cine este noul soț al mamei Luizei Melencu

Au trecut aproape doi ani după ce tatăl Luizei Melencu s-a stins din viață, din cauza unor probleme cardiace. Claudiu Melencu a murit în ajunul zilei în care fiica lui, Luiza, ar fi împlinit 20 de ani. El suferea de probleme de sănătate mai vechi, însă acestea s-au agravat după dispariția Luizei.

ADVERTISEMENT

La acel moment, părinții Luizei erau despărțiți, însă divorțul nu se pronunțase oficial. Monica Melencu a fost cea care a introdus acțiunea la Judecătoria Craiova, iar în ianuarie 2021, după data la care bărbatul a decedat, procesul a încetat.

mama melencu noul sot
Mama Luizei Melencu a preluat numele actualului soț / Sursă foto: Facebook Mocanu M.

La câteva luni după ce a rămas văduvă, mama Luizei Melencu a luat decizia de a-și reface viața alături de un alt bărbat. Mocanu M. este un bărbat din comuna Voineasa, județul Olt, care, de asemenea, este văduv. Bărbatul rămăsese singur după ce fiicele lui au crescut și și-au întemeiat propriile familii.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă trebuie să-i plătească despăgubiri de 100.000 de euro mamei Luizei Melencu

Claudiu Melencu, tatăl Luizei, rămâne parte din cazul Caracal, chiar și după moarte. Bărbatul apare, în continuare, ca parte civilă în procesul care se va relua, începând din ianuarie 2023, la Curtea de Apel Craiova. Acest lucru se datorează unor proceduri legale care permit unei persoane decedate să rămână parte dintr-un dosar până la finalul acestuia, lăsând posibilitatea moștenitorilor legali să intervină în cursul acestuia.

Pe 23 septembrie 2022, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare, în dosarul Caracal, decizie care a fost contestată de toate părțile implicate în proces, inclusiv procurorii. Potrivit sentinței, mama Luizei Melencu ar trebui să primească despăgubiri civile de 100.000 de euro de la Gheorghe Dincă, în timp ce Tudorița Măceșanu, mama Alexandrei, ar primi 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Toți cei implicați în acest caz, inclusiv Gheorghe Dincă, spun că nu s-a făcut dreptate cu adevărat și că încă sunt multe necunoscute care au rămas nelămurite în legătură cu soarta celor două fete dispărute.

Gheorghe Dincă scrie scrisori din închisoare

FANATIK a publicat, recent, un fragment din cererea de apel formulată de Gheorghe Dincă sub forma unei scrisori în care aruncă blesteme grele asupra celor care l-au condamnat ”pe nedrept”. El spune că a fost bătut și torturat pentru a-și asuma niște crime pe care nu le-a comis și că există probe științifice care dovedesc faptul că nu avea cum să le ardă pe cele două fete în curte.

ADVERTISEMENT

”Toți cei care, direct sau indirect, au o contribuție la acuzarea mea fără a menționa acele probe științifice doveditoare în favoarea mea, să aibă parte de tot ce eu l-am rugat pe Dumnezeu și pe Isus, să fie pedepsiți în următoarele 30-83 de zile, începând de azi, 30-09-2022”, a scris Gheorghe Dincă în cererea de apel.

O scrisoare asemănătoare a primit și familia Luizei Melencu de la Gheorghe Dincă, în urmă  cu câteva săptămâni. Acesta spunea că regretă că a provocat atâta suferință, însă este convins că Alexandra și Luiza sunt încă în viață și speră să fie găsite cât mai curând.

ADVERTISEMENT