News

Mama Luizei Melencu ar putea fi săltată de procurori. Femeia refuză în continuare să dea probele biologice

24.09.2019 | 19:04
Mama Luizei Melencu ar putea fi saltata de procurori Femeia refuza in continuare sa dea probele biologice

Mama Luizei Melencu, tânăra de 18 ani care a căzut victimă lui Gheorghe Dincă, mostrul din Caracal, ar putea fi săltată de procurorii DIICOT, pe motiv că refuză să predea noi probe biologice considerate necesare pentru bunul mers al anchetei. În replică, femeia susține că i-au fost deja prelevate două probe ADN și acuză autoritățile că încearcă să „planteze” noile probe în oasele găsite la lizieră, cu scopul de a închide cazul fiicei sale.

Avocatul Tonel Pop susține că mama Luizei a dat deja două probe ADN

Într-un interviu acordat pentru Antena 3, Tonel Pop a dezvăluit că doi polițiști au mers în cursul zilei de luni la locuința familiei Melencu pentru a preleva probe ADN de la mama Luizei, însă femeia a refuzat, în condițiile în care oamenii legii nu au dorit să ofere explicații pentru această solicitare.

Procurorii sau polițiștii nu vor să discute, să arate vreo ordonanță, vreun act legal să arate, să vină cu vreo hârtie eventaul de la judecător. Nimeni nu ne explică din partea lor, de ce au venit cu această chestiune ciudată, să recolteze din nou ADN. În mod normal se folosește o probă ADN din cele trei pentru prelevare și se mai ține una de rezervă, iar una va fi în banca de date. Ne sfidează și terorizează. Puteau să mă sune, să discute ca au o odonanță. Nouă nu ni se arată. Ar trebui să fim primele persoane”, a explicat avocatul pentru sursa citată.

Mama Luizei acuză anchetatorii că nu au fost în stare să afle nimic în cazul dispariției fiicei sale. Sursa foto: digi24.ro
Mama Luizei acuză anchetatorii că nu au fost în stare să afle nimic în cazul dispariției fiicei sale. Sursa foto: digi24.ro

Mama Luizei refuză să dea noi probe biologice, chiar dacă riscă să fie săltată de procurori

Chestionată pe marginea refuzului său de a oferi npoi probe biologice, Monica Melencu susține că va continua să aibă o astfel de abordare, chiar dacă procurorii vor reveni cu mandat emis de judecător și îi arată cu degetul pe anchetatori, care nu au fost în stare să afle nimic despre fiica sa, la aproape șase luni de când tânăra a dispărut fără urmă.

Au venit luni seara doi domni şi o doamnă de la poliţie, mai să mă ia pe sus să dau aceste probe biologice. Au stat mai bine de o oră la poartă, timp în care au încercat să mă ia pe sus, să dau aceste probe biologice. Le-am spus clar că refuz. Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor <domnilor, ştiţi cumva ce urmează să faceţi, ce urmează să semnaţi>?

Oamenii respectivi sunt şi vecini cu noi şi nu au vrut să se pună martori. Până la urmă au încheiat un proces verbal în care au menţionat şi chiar i-am rugat să scrie că nu vreau să dau aceste probe şi nu am semnat nici acel proces verbal. Poliţiştii au plecat la 19.30 şi au revenit la poartă la 20.30 cu o înştiinţare să mă prezint azi la postul de poliţie din Caracal, la ora 11.00. Bineînțeles că nu m-am prezentat şi au emis mandat de la Tribunal. Refuz să dau din nou aceste probe, chiar dacă s-a emis acest mandat. Aştept să mă ia, să vadă toată ţara. Nu le dau nici probe şi nici semnătură că nu vreau să se ajungă să închidă cazul fără să scoată adevărul la lumină.

Nici nu au căutat-o. Am făcut noi demersuri ca familie să o cautăm şi peste graniţe, dar autorităţile nu au făcut niciun demers. Susţin că sunt două fete moarte. După părerea mea, fetele acestea nu sunt moarte. Nici nu sunt acte în acest sens. S-au rezumat doar la anchetarea lui Gheorghe Dincă. Restul membrilor familiei au fost aduşi o singură dată, la cererea noastră şi atât. Eu vă spun că degeaba se taie coada la un şarpe, că ea se regenerează dacă îi lasă capul. Dacă pentru Alexandra au dat ceva în spaţiul public că au mai găsit probe, pentru Luiza nu au dat nimic şi acum au venit ca să ceară noi probe biologice să implanteze în oasele de la lizieră probe ADN şi să închidă şi cazul ei. Noi nu suntem aşa proşti cum ne cred ei”, a declarat mama Luizei.