Life

Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos s-a stins din viață în ziua de Paște. Mărturia emoționantă a duhovnicului: „Se ruga tot timpul”

Părintele Pimen de la Muntele Athos, dezvăluirea emoționantă despre moartea mamei sale. Duhovnicul a crescut înconjurat de iubire și respect.
05.05.2024 | 09:00
Mama parintelui Pimen de la Muntele Athos sa stins din viata in ziua de Paste Marturia emotionanta a duhovnicului Se ruga tot timpul
Părintele Pimen de la Muntele Athos și-a pierdut mama chiar de Paște. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mărturia emoționantă făcută de părintele Pimen de la Muntele Athos. Duhovnicul și-a pierdut mama devreme, chiar în ziua de Paște. Ce a făcut femeia în toată săptămâna dinaintea morții sale.

Părintele Pimen de la Muntele Athos: „Mama a plecat la 57 de ani”

Părintele Pimen de la Muntele Athos este ascultat cu sfințenie de mulți români. Sfaturile sale îi ajută pe credincioși să treacă peste momentele grele și să trăiască o viață cât mai curată.

ADVERTISEMENT

Mereu cald și cu zâmbetul pe buze, duhovnicul transmite mai departe iubirea față de Dumnezeu- pe care nu s-a supărat nici măcar atunci când mama sa a murit, cu toate că femeia avea doar 57 de ani.

S-a întâmplat când părintele Pimen era deja la Muntele Athos, iar toată perioada dinaintea zilei fatidice a fost una emoționată. Până în ultima clipă, femeia s-a gândit la cei nouă copiii ai săi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tatăl duhovnicului a fost alături de soția sa până la capăt. Părintele Pimen își amintește că aceștia s-au iubit și respectat mereu, chiar dacă aproape niciodată el și frații săi n-au văzut gesturi de afecțiune.

„Mama plecat la 57 de ani. Eram deja în Athos. Când a plecat, cam vreo săptămână n-a mai mâncat și s-a rugat tot timpul. Citea la Psaltire. Cumva, pentru noi, copiii, câte o psaltire permanent, până să plece.

ADVERTISEMENT

Îmi povestea fratele meu mai mare cum a decurs. Stătea tata lângă ea tot timpul și ea era în situația în care era, gata de plecare. Și zice, la un moment dat, cum o ținea tata de mână o  întreabă: ‘Și câți avem ani de când suntem căsătoriți? Dar în atâția ani, ți-am dat vreodată vreo palmă?’. 

Și ea zice, ‘Niciodată. Dar eu ți-am vorbit vreodată urât?’. ‘Niciodată!’. Cum au trecut ani întregi, nouă copii. Ei nu s-au certat niciodată, doar să ia partea la un copil. Eu n-am văzut niciodată vreun gest de la tata față de mama. Doar o singură dată, era tata într-o dispoziție bună și a strâns-o în brațe. Și atâta a șoptit, i-am auzit că eram aproape, ‘Stai cuminte, că ne văd copiii’. Deci niciun gest care părea de necuviință. Deci, nu exista, era atâta respect”, a povestit părintele Pimen de la Muntele Athos în podcastul lui Cătălin Măruță.

ADVERTISEMENT

„A plecat ținând-o de mână”

Până în ultima clipă de viață, cea care i-a dat viață părintelui l-a ținut de mână pe partenerul său. Iar tatăl duhovnicului nu a putut accepta niciodată faptul că și-a pierdut confidenta mult prea devreme.

„Când a fost să plece ea, era în ziua de Paște. Tata s-a dus la biserică atunci. Și a doua zi a vrut să se ducă, mama l-a ținut de mână și i-a zis, ‘Nu pleca, că am să plec eu’. Și a plecat ținând-o de mână.

Și atâta a plâns tata. Și după ani încoace, de câte ori venea vorba de mama, tata plângea. La fiecare hotărâre, el o întreba întotdeauna pe mama. Știa că ea e foarte calculată. Întotdeauna ținea cont de părerea ei”, a adăugat părintele Pimen de la Muntele Athos.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și...
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai...
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Cum a reacționat Vladimir Putin, după ce a aflat că liderul iranian Ebrahim...
Cum a reacționat Vladimir Putin, după ce a aflat că liderul iranian Ebrahim Raisi a murit
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a...
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a putea picta. Destinul tragic al pictorului supranumit „Poetul plastic al florilor“