Mama poliţistului Bogdan Gigină, mesaj tulburător la 5 ani de la moartea acestuia

Ana Mirea   
în HotNews
17/10/2020, 12:29
Mama poliţistului Bogdan Gigină, mesaj tulburător la 5 ani de la moartea acestuia
Părinții au încercat în nenumărate rânduri să urgenteze dosarul, dar nu au reușit. Foto: protv.ro

Mama poliţistului Bogdan Gigină a transmis un mesaj tulburător pe Facebook,conform protv.ro.

Acesta a decedat în urmă cu cinci ani.

Mama sa a scris sâmbătă pe Facebook că au trecut cinci ani „goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”.

„Cinci ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”

„Azi te comemorăm băiatul meu. Au trecut cinci ani de când mama nu ţi-a mai auzit glasul, nu ţi-a văzut fețișoara, nu am mai făcut lucruri împreună… cinci ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă.. Te iubim Cosmin până la sfârșit şi dincolo de el!”, a scris pe Facebook mama poliţistului Bogdan Gigină.

În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2018 pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. Conform DNA, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către poliţia rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliţiev rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist.

În acest mod, el şi-a conferit, în mod discreţionar, „drepturi” neprevăzute de cadrul legal, „drepturi” a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit, şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de poliţie rutieră să se facă în regim de viteză sporită.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, afirmă procuorii DNA în rechizitoriu.

În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, însă decizia nu a fost definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel. Anul. acesta, în 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşşti a decis că dosarul este întocmit legal, astfel că procesul poate începe.

Părinţii lui Bogdan Gigină au cerut în repetate rânduri urgentarea dosarului, fără succes însă.

Închide ×