News

Mama Prinţului Nicolae, vorbe grele la adresa fiului său, după ce acesta a făcut scandal la uşa Regelui Mihai

O reacţie fenomenală a venit de la mama Printului Nicolae, dezamagită de comportamentul fiului său. Casa Regală a reamintit succesiunea la tron.
09.11.2017 | 13:28
Mama Printului Nicolae vorbe grele la adresa fiului sau dupa ce acesta a facut scandal la usa Regelui Mihai
ADVERTISEMENT

Prinţul Nicolae a făcut un scandal monstru la uşa Regelui Mihai, pe care a vrut să îl vadă pentru ultima dată, dar nu a fost lăsat. Mai mult, s-a ales chiar cu o plângere penală, după ce ar fi rănit mai multe persoane care i-au stat în cale. Joi, Casa Regală a României a reamintit românilor care este succesiunea la tron, iar la nici măcar o oră după, a venit reacţia din partea Alteţei Sale Regale Principesa Elena, mama lui Nicolae, care nu este de acord deloc cu comportamentul fiului său. 

„Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

ADVERTISEMENT

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României.

ADVERTISEMENT

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greşite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, a declarat Principesa Elena.

Principele Nicolae, în vârstă de 32 de ani, care a făcut un scandal monstru zilele trecute la uşa Regelui Mihai, a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în luna august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

ADVERTISEMENT

Când Nicolae a fost exlus din linia dinastică, un comunicat a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei.

Mama prinţului Nicolae areacţionat după un comunicat al Casei Regale

Casa Regală a ţinut să amintească românilor care este succesiunea la tron. “Ordinea de Succesiune la Tron şi la Şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor şi a descendenţilor lor. Practic, în prezent, aceasta este următoarea:

ADVERTISEMENT

1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;

2. ASR Principesa Elena a României;

3. Elisabeta Karina de Roumanie;

4. ASR Principesa Sofia a României;

5. Elisabeta Maria Biarneix;

6. ASR Principesa Maria a României.

Modificări ale acesteia se pot aduce prin decizia Şefului Casei Regale a României”, se arată în comunicatul Casei Regale, aminteşte Casa Regală în comunicatul dat publicităţii.

ADVERTISEMENT
Tags: