Sport

Mama Soranei Cîrstea a prevăzut performanța fantastică de la Miami Open: ”I-am spus că va ieși soarele și pe strada ei”

Sorana Cîrstea face furori Miami Open, iar mama sportivei a dezvăluit că a știut că fiica sa va reuși să facă un rezultat extraordinar la un turneu de mare anvergură.
31.03.2023 | 07:00
Mama Soranei Cirstea a prevazut performanta fantastica de la Miami Open Iam spus ca va iesi soarele si pe strada ei
Sorana Cîrstea face furori Miami Open, iar mama sportivei a dezvăluit că a știut că fiica sa va reuși să facă un rezultat extraordinar la un turneu de mare anvergură. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românca aflată pe locul 74 WTA a învins-o după un joc minunat pe bielorusa Aryna Sabalenka, scor 6-4, 6-4, și a acces în semifinalele competiției din SUA. După acest joc, Liliana, mama sportivei, a acordat un amplu interviu pentru prosport.ro.

Cum trăiește mama Soranei Cîrstea turneul de la Miami Open

Sorana Cîrstea a avut parte de laude după evoluțiile încântătoare de la Miami Open, iar Liliana, mama sportivei, a dezvăluit cum a încurajat-o pe fiica sa în momentele în care jocul nu mergea și rezultatele întârziau să apară.

ADVERTISEMENT

”Suntem fericiți, toți, toată familia. În primul rând pentru ea, știm că a muncit enorm, o carieră atât de lungă, accidentări. Și, în afară de finala aia de la Toronto, din 2013, nu am avut parte de ceva de mare amploare. Turneele pe care le-a câștigat au fost de 250, nu au fost foarte mari. A muncit continuu și își dorea acest moment.

Cred că s-au aliniat planetele cu Thomas (n.r. – antrenorul Thomas Johansson). Eu am o vorbă pe care i-am spus-o Soranei de când era mică și muncea: ‘va ieși soarele și pe strada ta’. Acum e primăvară… și a răsărit!

ADVERTISEMENT

Acum este într-o fază în care este sănătoasă, s-a refăcut după accidentarea de la umăr, de anul trecut, a muncit în extrasezon și, mă repet, dar trebuie să o fac, cel care i-a aliniat planetele a fost Thomas Johansson, care este un om extraordinar”, a declarat mama Soranei Cîrstea, pentru prosport.ro.

Cîrstea a renunțat la studii pentru tenis

Puțină lume știe că jucătoarea a renunțat să-și facă studiile la Harvard, unde trebuia să înceapă cursurile în toamna anului trecut, deoarece și-a dorit să facă rezultate importante în tenis, mai ales că se îndreaptă către finalul carierei.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție și ea a renunțat să își înceapă studiile, se înscrisese să înceapă în octombrie. S-a retras pentru a da tot ce poate în tenis. Se înscrisese la Harvard. WTA are o colaborare cu Harvard. Și a zis că se poate înscrie la anul, dar vrea să se pregătească foarte bine anul acesta. ‘Mamă! Mai am puțin și vreau să trag, să fac tot ce se poate’. Așa mi-a spus!

Când vorbim de retragere nu e neapărat mâine. Dar când ești măcinat de accidentări… Dar să vorbim de lucrurile bune! Ea, acum, la cele două turnee, a făcut un lucru extraordinar, cred că a jucat degajat, cu toate că avea puncte de apărat, ar fi ieșit din prima sută. Dar uite că toate s-au așezat pe un făgaș fericit”, a mai spus Liliana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Cum urmăresc meciurile părinții Soranei

Părinții Soranei Cîrstea urmăresc meciurile fiicei lor din camere diferite și abia așteaptă ca aceasta să se întoarcă în România pentru a sărbători cei 33 de ani pe care jucătoarea îi va împlini pe 7 aprilie.

”Eu și tatăl ei trăim, în continuare, cu mari emoții, fiecare la televizorul lui. Avem senzația că e mai bine așa, în felul ăsta, conectați la două televizoare, transmitem mult mai multă energie pozitivă. Am luat această decizie în urmă cu mai mult timp pentru că și jocul ei era de la agonie la extaz.

E un sport individual, nu e ca la fotbal, să faci galerie. E copilul meu și îmi doresc ce e mai bun pentru el, dar în momentul ăla am emoții diferite față de soț. Așa că, fiecare la televizorul lui și, la final, ne bucurăm împreună. Suntem fericiți!

Tot ce a realizat în America e minunat, ce urmează va fi cireașa de pe tort. Noi, ca părinți, simțeam tot, ea la fel, dar una este starea din teren, când joci, alta este la antrenament. Era puțin dezamăgită după două luni, când nu a avut rezultatele dorite, cu toate că s-a pregătit foarte bine.

Când se întoarce acasă o să petrecem în familie. Pe 7 aprilie e ziua ei. Ne-am văzut înainte să plece în America, a venit la Târgoviște. Ea a depășit momentul în care venea acasă și spunea ce își dorește, acum, acasă înseamnă să ne luăm în brațe, să stăm să povestim”, a mărturisit mama Soranei, în interviul pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT