News

Mamaia, patria prețurilor prohibitive! Două nopți de cazare în weekend ajung și la 1000 de euro. Variantele mai ieftine pentru cei care nu vor să arunce cu banii

22.05.2020 | 14:46
Mamaia patria preturilor prohibitive Doua nopti de cazare in weekend ajung si la 1000 de euro Variantele mai ieftine pentru cei care nu vor sa arunce cu banii
ADVERTISEMENT

Guvernul pregătește un nou set de măsuri de relaxare și românii sunt foarte tentați de o vacanță după o perioadă stresantă de izolare în care au fost nevoiți să confrunte criza închiși în casă, majoritatea dintre ei. Însă, cei care credeau că hotelurile vor mai lăsa din prețuri în această perioadă s-ar putea să aibă niște surprize neplăcute.

Mamaia, patria prețurilor prohibitive! Două nopți de cazare în weekend ajung și la 1000 de euro

Și în pandemie de COVID-19, Mamaia rămâne patria luxului și a prețurilor prohibitive pe litoralul românesc. La data de 1 iunie se deschid terasele și hotelierii se așteaptă să vadă primii turiști pe plajele Mării Negre în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Însă, cazările de lux țin la preț, în ciuda crizei și pentru două nopți în weekendul 5-7 iunie, primul după deschiderea teraselor, turiștii pot să scoată din buzunar până la 1000 de euro pentru doar două nopți de cazare.

Vorbim aici de cazările super luxoase din celebra stațiune. Numeroase hoteluri sau vile au prețuri de închiriere între 2000 și 3000 de lei pentru weekendul 5-7 iunie, însă există și variante pentru cei care nu sunt dispuși să cheltuie atât de mulți bani doar pentru două nopți de cazare.

ADVERTISEMENT

Variante și pentru cei care țin la buget: între 200 și 500 de lei / cameră

Pe site-urile de booking există o mulțime de variante de rezervări între 200 și 500 de lei, însă pentru acești bani, turiștii trebuie să mai taie și din pretenții. De multe ori, aceste cazări sunt destul de departe de plajă, multe dintre ele au baie comună și dotările camerei nu sunt la cel mai înalt nivel.

Însă, ofertele există pentru toate gusturile și depinde de bugetul fiecăruia cât este dispus să cheltuie pentru un binemeritat weekend pe litoral. Cert este că, încă nu s-au deschis oficial terasele că hotelierii au și pregătit ofertele pentru începutul sezonului. Și, după cum vedem, pandemia nu pare să fi avut un efect de reducere a prețurilor, ba din potrivă.

ADVERTISEMENT

Prețurile urcă după începutul sezonului estival!

Ludovic Orban a declarat că sezonul estival ar urma să înceapă undeva, în jurul datei de 15 iunie și care ar coincide cu deschiderea restaurantelor. Iar, tendința de majorare a prețurilor continuă odată cu înaintarea în sezonul estival. Astfel, cazările de lux pentru două nopți de cazare în weekendul 19 – 21 iunie ajung până la 1200 de euro, preț maxim, însă o cazare de lux sub un preț de 1000-1500 de lei / persoană nu prea se găsește.

Dar, opțiuni sunt și pentru cei care vor să își păstreze bugetul nevătămat, însă aici cazările încep deja de la 300 de lei pentru două nopți pentru o cameră într-o locație mai depărtată de plajă și fără prea multe dotări.

ADVERTISEMENT

7000 de lei pentru două nopți în full sezon!

Chiar dacă încă nu a venit încă luna iunie, hotelierii și-au fixat scorurile pentru tot sezonul de vară. Am aruncat o privire peste cazările din Mamaia din vârful sezonului, iar prețurile se dublează în ceea ce privește cazarea. Pentru un weekend între 24 și 26 iulie, prețul pentru două nopți de cazare la Mamaia poate ajunge și la 7000 de lei.

Cazările de lux nu scad sub 3000 de lei pentru două nopți de cazare pentru două persoane, chiar dacă și în acest moment există multe incertitudini în ceea ce privește pandemia de coronavirus și cât va mai dura această situație.

Nici prețurile minime nu sunt cele asemănătoare cu cele din luna iunie. În full sezon, cazările de la Mamaia sau împrejurimi încep de la 500 de lei pentru două nopți / cameră și ajung rapid la 1000 de lei, fiind doar câteva opțiuni în acest moment sub acest prag.

Așadar, se pare că luxul nu a fost afectat de criza de coronavirus și cei care vor să meargă la mare și să se cazeze într-o locație de lux trebuie să aibă cardul pregătit, încă de la startul sezonului estival. Însă, există opțiuni pentru (aproape) fiecare buzunar chiar și în Mamaia, locul cu cele mai mari prețuri de pe litoralul românesc.

  • 7000 de lei este suma maximă la care poate ajunge cazarea într-un weekend la Mamaia în luna iulie
  • 15 iunie este data la care ar trebui să înceapă sezonul estival

 

ADVERTISEMENT
Tags: