News
notix pixel id

Mamele din România ar putea primi bani mai mulți de la stat. Raluca Turcan dorește majorarea stimulentului de reinserție

Guvernul ar putea acorda bani mai mulți pentru mamele din România. Raluca Turcan dorește majorarea stimulentului de reinserție.
01.09.2021 | 22:18
Mamele din România ar putea primi bani mai mulți de la stat. Raluca Turcan dorește majorarea stimulentului de reinserție
Mamele din România ar putea primi bani mai mulți de la stat. Raluca Turcan dorește majorarea stimulentului de inserție. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru mamele din România care doresc să revină în câmpul muncii. Ministrul Raluca Turcan are în vedere majorarea stimulentului de reinserție.

În valoare de 650 de lei în prezent, valoarea acestei indemnizații ar putea ajunge la 1.500 de lei, anunță oficialul Executivului.

Mamele din România ar putea primi mai mulți bani dacă se întorc la muncă. Raluca Turcan, anunț privind stimulentul de reinserție

Pe lângă majorarea stimulentului de reinserție pentru mame, Raluca Turcan are în vedere şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bonă, pentru a creşte gradul de ocupare în rândul femeilor.

ADVERTISEMENT

”Unul dintre obiectivele pe care România şi le-a asumat este să crească gradul de ocupare, iar atunci când merg în teritoriu mă preocupă să înţeleg direct de la femei cum pot fi ajutate să aibă acces mai mare pe piaţa muncii.

Răspunsul este cam acelaşi: nu au soluţii la îndemână pentru îngrijirea şi educarea copiilor, cât timp ele sunt la serviciu.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, una dintre priorităţile mele ca ministru al Muncii este să creez un cadru de rezolvare a acestor teme, prin măsuri precum: majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bone, astfel încât legea iniţiată din 2014 să devină aplicabilă”, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Muncii.

Raluca Turcan, promisiuni importante privind PNRR

În aceeași postare, Turcan a subliniat faptul că Guvernul din care face parte a inclus în PNRR aproximativ 370 de milioane de lei pentru construcţia de creşe şi pentru pregătirea personalului de specialitate şi a demarat procesul de legalizare a activităţilor casnice.

ADVERTISEMENT

”Acestea sunt măsurile pe care le-am dezvoltat până acum în vederea sprijinirii reintegrării profesionale a femeilor şi a creşterii ocupării în rândul lor.

Sper ca în urma dialogului constant pe care îl voi avea de acum cu organizaţiile neguvernamentale active în acest domeniu să îmbunătăţim locul pe care România îl ocupă în clasamentele europene”, a mai scris oficialul de Muncă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Muncii a adăugat că reprezentarea femeilor în politică ori în mediul de afaceri, asigurarea de şanse egale pe piaţa muncii ori de remunerare egală între femei şi bărbaţi sunt teme care plasează mereu România pe ultimele locuri în clasamentele care se fac la nivel european.

”Am discutat astăzi aceste teme cu reprezentantele organizaţiilor neguvernamentale active în lupta pentru apărarea drepturilor femeilor. Toate cifrele ne arată că avem mai puţine femei ocupate decât bărbaţi, că rata şomajului este mai mare în rândul femeilor decât al bărbaţilor, că nivelul de salarizare diferă chiar şi atunci când femeile şi bărbaţii ocupă aceleaşi poziţii”, a mai precizat Turcan pe reţeaua de socializare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri