News

O mămică din Ucraina a fugit de război și a ajuns în România. Ar face orice pentru copiii ei: “Pot lucra și femeie de serviciu”

Povestea unei mămici din Ucraina care a fugit de război și a ajuns în România. Ar face orice pentru copii, inclusiv să lucreze ca femeie de serviciu dacă este nevoie
20.03.2022 | 14:04
O mamica din Ucraina a fugit de razboi si a ajuns in Romania Ar face orice pentru copiii ei Pot lucra si femeie de serviciu
O tânără mămică a fugit din calea războiului și a venit în România. sursă foto: Facebook Ксения Аверина
ADVERTISEMENT

Noi povești ale refugiaților care au fugit din calea războiului apar pe zi ce trece. Ksenia Averina este o tânără mămică din Ucraina care a fugit de război și a ajuns în România. Aceasta ar face orice pentru copiii săi, inclusiv să lucreze ca femeie de serviciu.

O mămică din Ucraina este dispusă să muncească și ca femeie de serviciu

Ksenia Averina este o tânără în vârstă de 36 de ani, care a fugit din Odesa de frica războiului. Soțul ei a trebuit să rămână în urmă, pentru a-și apăra țara. Femeia și-a luat cei doi copii și a venit în România.

ADVERTISEMENT

Cu toate că acasă avea un job bine plătit, ucraineanca nu se sfiește să muncească orice, aici, în România, astfel încât să câștige bani pentru a-și întreține copiii.

“Mă interesez de instituții unde se poate vorbi rusă sau ucraineană. Pot lucra în diferite domenii. Spre exemplu, ca terapeut de masaj, am experiență și diplome de la cursuri, dar nu și experiență medicală.

ADVERTISEMENT

Mai pot lucra în bucătărie, pot fi manager într-o instituție, chiar și femeie de serviciu dacă e necesar. Faptul că nu știu limba îmi restrânge posibilitățile”, a povestit aceasta, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Tânăra a precizat că soțul ei le trimite bani, însă sumele nu sunt suficiente pentru toate nevoile.

ADVERTISEMENT

“Nu avem mulți bani, soțul meu ne trimite puțin, dar nu este îndeajuns și nu va mai putea să o facă pentru multă vreme. El primește doar 40% din salariul său”, a mai mărturisit mămica, potrivit sursei menționate anterior.

Tânăra spune că a fost bine primită de români

Tânăra refugiată a mai precizat și faptul că ospitalitatea și bunătatea românilor au făcut această perioadă mult mai ușor de suportat.

ADVERTISEMENT

“Unul dintre ei este Jerry, care a închiriat un apartament pentru noi în București, până pe 12 aprilie, ne ajută cu bani, informații și ne încurajează.

Am plecat la noi doar cu haine de iarnă, pulovere, ghete, lenjerie intimă și haine pentru copii. Vine primăvară și avem nevoie de haine și încălțări mai subțiri.

Sperăm ca voluntarii sau oamenii buni de aici să ne poată ajuta cu asta, am observat că sunt mulți astfel de oameni în România”, a mai menționat mămica, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT