Sport

”Mamma Mia, italienii sunt puternici!”. Presa europeană, la picioarele naționalei lui Roberto Mancini

Echipa națională a Italiei a câștigat într-o manieră absolută primul meci de la Turneul Final al Campionatului European de fotbal, scor 3-0 în fața Turciei.
12.06.2021 | 00:43
Mamma Mia italienii sunt puternici Presa europeana la picioarele nationalei lui Roberto Mancini
ADVERTISEMENT

”Squadra Azzurra” a dominat meciul de la un capăt la altul și a înscirs trei goluri, poate puțin neașteptat pentru o reprezentativă a țării care a inventat apărarea absolută.

După o primă repriză, aproape clasică, fără gol, Italia s-a dezlănțuit în actul secund în care a marcat de trei ori, pentru un debut perfect la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Presa europeană elogiază debutul ”Squadrei Azzurra” la Euro

Primul meci al Turneului Final al Campionatului European a relevat forța și dorința Italiei de a răsturna pronosticurile specialiștilor.

Naționala lui Roberto Mancini este una dintre favoritele la câștigarea trofeului, dar, aparent, șansele de calificare măcar în semifinalele competiției erau anulate de cei mai mulți oameni de fotbal.

ADVERTISEMENT

Demonstrația de forță de pe Stadionul Olimpic din Roma a arătat o cu totul altă națională decât cea la care s-ar fi așteptat cei mai mulți dintre suporteri. Superioritatea Italiei nu a rămas fără urmări în presa de specialitate de pe ”Bătrânul Continent”.

”Dominație albastră”, a titrat La Stampa, iar spaniolii de la Mundo Deportivo au fost și mai lirici: ”Italia s-a întors și … s-a îndrăgostit”.

ADVERTISEMENT

”Italia s-a plimbat contra Turciei”, au notat francezii de la L’Equipe, în timp ce nemții de la Bild au fost cât se poate de categorici: ”Mamma Mia, italienii sunt puternici”.

Cel mai frumos titlu l-au dat tot italienii. Gazetta Dello Sport a titrat pe prima pagină: ”Italia a luat-o razna!”. ”Cântă Olimpico, în sfârșit. Cântă pentru că Italia câștigă, pentru că debutează atât de bine: 3-0 cu Turcia în meciul de deschidere al Euro 2020. Cântă Olimpico pentru că există dorința de a trăi, de a visa”.

ADVERTISEMENT

Succes conturat în repriza a doua

Victorie categorică a Italiei în fața Turcia, în primul meci la Euro 2020, s-a conturat ușor, așa cum o arată și scorul final.

În prima repriză ”azzurri” au presat permanent defensiva Turciei și au solicitat nu mai puțin de patru lovituri de la 11 metri, însă de fiecare dată decizia centralului olandez Danny Makkelie a fost corectă.

Turcia a fost de nerecunoscut în meciul de debut la Euro 2020. Nici un șut la poartă în primele 45 de minute, mereu copleșiți de forța ofensivă a Italiei, care a atacat cu adesea cu toți jucătorii în jumătatea adversă de teren.

Presiunea a crescut și mai mult la poarta lui Uğurcan Çakır și inevitabil au început să curgă și golurile. Merih Demiral și-a înscris în proprie poartă (min. 53) și a bătătorit drumul spre victorie a italienilor.

Fosta ”Gheată de aur” a Europei, Immobile a dublat avantajul ”albaștrilor” (min. 66), iar Insigne a închis tabela în minutul 79.

ADVERTISEMENT
Tags: