Fotbal international

Pep, SHOW în Anglia! Cum a jucat înaintea RETURULUI cu Steaua

Steaua a fost umilită în prima manşă din playoff-ul Ligii Campionilor, 0-5 cu Manchester City. Mai există şi un meci retur, care se va juca miercuri, de la 21:45 pe Ettihad Stadium din...
20.08.2016 | 18:15
Pep SHOW in Anglia Cum a jucat inaintea RETURULUI cu Steaua
ADVERTISEMENT

Steaua a fost umilită în prima manşă din playoff-ul Ligii Campionilor, 0-5 cu Manchester City. Mai există şi un meci retur, care se va juca miercuri, de la 21:45 pe Ettihad Stadium din Manchester. Înaintea acestui meci, echipa lui Pep a mai dat o reprezentaţie, de această dată la Stoke, într-un meci care a semănat mult cu cel de la Bucureşti. Nu a mai fost 5-0, ci 4-1. 

La 5 zile de la victoria de la Bucureşti, Manchester City avea o deplasare grea. Grea, doar pe hîrtie, pentru că echipa lui Pep Guardiola a făcut spectacol.

ADVERTISEMENT

Catalanul a trimis aproape aceeaşi echipă de la Bucureşti pe teren la Stoke. Singura schimbare a fost titularizarea lui Nolito în faţa lui Navas. Pep a schimbat sistemul din 4-1-4-1 folosit la Bucureşti la 4-2-3-1 cu Stoke.

Echipe de start: 

Steaua-Manchester City

ste

Stoke-Manchester City

dddl

Meci copiat la indigo 

Manchester City a început în forţă, la fel ca şi pe Arena Naţională. Au fost multe similitudini între cele două partide, iar amprenta lui Pep asupra echipei începe să se vadă din ce în ce mai pregnant.

ADVERTISEMENT

Joc de pase complex şi posesia sînt trademark-urile lui Pep, pe care a început să le folosească şi la Stoke. În minutul 27, Shawcross a greşit şi a comis un penalty.

Aguero a decis că vrea să execute chiar dacă a ratat 2 penalty-uri cu Steaua. El Kun nu a mai ratat şi de această dată, transformînd sigur. 10 minute mai tîrziu, Aguero a marcat şi din acţiune, iar meciul părea încheiat.

ADVERTISEMENT

2-0 la pauză şi meciul semăna izbitor cu cel de la Bucureşti. Poate penalty-ul e coincidenţă, însă dominaţia clară a lui City, pasele de geniu ale lui De Bruyne şi prezenţele rare ale gazdelor în careul advers au fost rare. Remarcăm aici şi incisivitatea lui Aguero, un adevărat killer.

Cel mai ciudat penalty din istoria Premier League

În minutul 49, Stoke a primit cel mai ciudat penalty din istoria Premier League. Sterling l-a atins pe Shawcross în careu, fără să îl incomodeze pe jucătorul lui Stoke să joace mingea. Arbitrul a fluierat şi Shawcross s-a dus să îl certe pe arbitru că a dat fault în atac. Doar că centralul Mike Dean a arătat punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Krkic a transformat şi părea că meciul se aprinde. Doar că Manchester City a revenit la “rutina” de a păstra controlul balonului şi de a lovit tăios cînd a avut oportunităţi.

Stoke nu părea capabilă să egaleze şi nu a mai pus în pericol poarta lui Caballero. Pe final, Nolito a mai marcat două goluri după ce jucătorii lui City au făcut două contraatacuri şcoală şi l-au lăsat pe Nolito singur cu poarta goală unde trebuia doar să pună latul.

4-1 nu e 5-0 însă manifestarea echipei lui Pep Guardiola a fost ca şi în meciul de la Bucureşti. 6 puncte după primele două etape şi Man. City promite un duel incendiar la titlu cu rivala din oraş, Man. United.

Miercuri, Steaua va avea un meci infernal la City. Calificarea e deja decisă şi cel mai probabil Pep Guardiola va trimite în teren o echipă cu jucători care au evoluat mai puţin. După cele două evoluţii din această săptămînă, City arată ca o echipă capabilă să se bată la toate trofeele şi, în final, repetăm afirmaţiile lui Pep de la conferinţă: “Am cîştigat nu pentru că Steaua a jucat slab, pentru că noi am jucat bine”.

Pep Guardiola a vorbit după meci şi despre returul cu Steaua: Cred că jucătorii aceştia merită să joace împotriva celor mai bune echipe din Europa. Sîntem aproape acolo, sîntem în grupe. Bineînţeles că trebuie să avem respect pentru Steaua Bucureşti în retur, dar cred că este rezolvată calificarea! A fost o săptămână bună pentru noi.” 

ADVERTISEMENT