Stiri sportive

A murit Gheorghe Broșteanu / Man e noul golgheter din Liga 1

A murit Gheorghe Brosteanu  Man e noul golgheter din Liga 1
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.


A murit Gheorghe Broșteanu

UPDATE, 27 octombrie, ora 00:10 / E doliu în sportul românesc. Antrenorul de lupte Gheorghe Broșteanu a murit la vârsta de 62 de ani. Broșteanu a fost vicecampion european în 1992 la categoria 90 de kilograme și multiplu campion național. El era Cetățean de Onoare al Municipiului Iași.

ADVERTISEMENT

„Federatia Română de Lupte anunță cu regret dispariția maestrului Gheorghe Broșteanu, o figură emblematică a luptelor libere. Medaliat la Campionatele Europene, dar și descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iasi, Membru de Onoare al FRL, maestrul Gheorghe Broșteanu s-a stins din viață după o lungă si discretă suferință.

Federația Română de Lupte își exprimă regretele și transmite sincere condoleanțe familiei! Luptele românești au pierdut un om, sportiv și antrenor de o valoare incontestabilă. Drum lin, maestre! Respect!”, se arată în mesajul transmis de Federatia Română de Lupte.

ADVERTISEMENT

Dennis Man este noul golgheter din Liga 1

UPDATE, 26 octombrie, ora 22:00 / Dennis Man este noul golgheter al campionatului. Cu reușita din meciul cu Hermannstadt, atacantul roș-albaștrilor a ajuns la cota 7 în acest sezon. Man l-a întrecut astfel pe Elvir Koljic, vârful Craiovei rămânând cu șase reușite.

Podiumul în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1 este completat de un alt fotbalist al lui Anton Petrea. Florin Tănase a marcat cinci goluri în actuala ediție de campionat.

ADVERTISEMENT

ȚSKA Sofia și-a dat antrenorul afară. CFR Cluj a contribuit la demiterea sa

UPDATE, 26 octombrie, ora 19:35 / ȚSKA Sofia l-a dat afară pe Stamen Belcev. Antrenorul principal și-a luat secundul, pe Vladislav Ianuș, și au plecat de la formația bulgară. Vestea a venit la numai patru zile după ce ȚSKA Sofia a pierdut cu CFR Cluj, scor 0-2, la debutul în grupele Europa League.

Belcev o conducea pe ȚSKA Sofia de la începutul sezonului 2020-2021. Fosta sa echipă, Arda, i-a făcut zile fripte tehnicianului. A remizat cu ȚSKA Sofia, scor 1-1, în etapa a zecea, adversara lui CFR Cluj din Europa League ajungând astfel la șase meciuri consecutive fără victorie.

ȚSKA Sofia e a cincea în campionatul Bulgariei, cu 15 puncte, șapte mai puține decât formația de pe primul loc, Lokomotiv Plovdiv. În Europa League, ȚSKA are meci la Roma, în timp ce echipa lui Dan Petrescu va primi vizita lui Young Boys.


Dezvăluiri despre salvarea lui Dinamo de la retrogradare: “A fost înțelegere”

UPDATE, 26 octombrie, ora 18:54 / Cristi Balaj, fost arbitru, a spus că salvarea ”câinilor” de la finalul stagiunii 2019-2020 din campionatul României a fost o hotărâre luată în compensație.

„Avem Cupa, în care ne trezim că Dinamo descoperă că un jucător de la FCSB nu are drept de joc. A făcut o adresă, pentru că nu a realizat acest lucru când avea dreptul să conteste. Totuși, acest lucru trebuia să fie făcut de către Comisia de Competiții, condusă de Felix Grigore, iar Dinamo se califica în finală”, a spus Balaj la Realitatea Plus.

”Înțelegerea a fost că Dinamo să rămână în Liga 1. Mă bucur, dar Dinamo nu merita să rămână în Liga 1. Nu au avut punctele necesare”, a adăugat fostul arbitru.


Ovidiu Hațegan va arbitra din nou în Liga Campionilor

UPDATE, 26 octombrie, ora 16:00 / Ovidiu Hațegan va arbitra meciul Atletico Madrid – FC Salzburg din grupa A a Ligii Campionilor. Partida se va juca marți, cu începere de la ora 22:00.

Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe vor fi arbitri asistenți, iar Fabio Maresca al patrulea oficial. În camera VAR se vor afla Marco Di Bello și Paolo Valeri.


UPDATE, 26 octombrie ora 15:15 / Vești proaste pentru Mircea Lucescu. Heorhiy Bushchan și Vitaliy Mykolenko nu vor putea fi folosiți în meciul pe care Dinamo Kiev îl va juca la Ferencvaros. Cei doi au avut teste COVID-19 pozitive, la fel cum s-a întâmplat și cu preparatorul fizic Vitaliy Kulibi. Aceștia sunt asimptomatici și au intrat toți trei în auto-izolare. Restul jucătorilor și staff-ul tehnic au ieșit negativ și sunt apți pentru deplasarea de la Budapesta. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a vicecampioanei Ucrainei. Dinamo Kiev joacă miercuri, 28 octombrie, contra lui Ferencvaros, în etapa a doua a grupei G din Liga Campionilor.


UPDATE, 26 octombrie, ora 13:50 / Portarul titular al lui AC Milan, Gianluigi Donnarumma, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, Jens Petter Hauge, aripa norvegiană transferată în această toamnă pe San Siro, a fost și el testat pozitiv. Ambii jucători sunt asimptomatici și se află deja în izolare, anunță Ansa. Milan joacă luni, 26 octombrie, contra lui AS Roma, iar titular va fi Ciprian Tătărușanu, portarul naționalei României.


UPDATE, 26 octombrie, ora 12:35 / Fotbalistul Cracoviei, Sergiu Hanca, a declarat că nu va putea fi prezent la acțiunile echipei naționale din luna noiembrie. Deși se află pe lista convocărilor preliminare făcute de Mirel Rădoi, Hanca se află în perioada de refacere după o accidentare.

„Sunt în perioada de recuperare, am început antrenamentele individuale, dar ușoare. Săptămâna aceasta ar trebui să încep alergarea ușoară. Sunt bine, progresez, sper că în două săptămâni să încep să fiu iar pe teren și să joc un meci oficial.

Cred că e prima mea accidentare mai problematică. E puțin ciudat, nu am știut cum să mă adaptez. Nu cred că e posibil să fiu prezent la națională. Până atunci, cred că voi putea juca un singur meci la echipa de club. E prea puțin pentru ritmul care se dorește la echipa națională”, a spus Sergiu Hanca la gsp.

Casa unui atacant al lui Lazio, spartă în timpul partidei cu Bologna

UPDATE, 26 octombrie, ora 11:05 / Vârful lui Lazio, Joaquin Correa, s-a ales cu locuința spartă chiar în timpul partidei dintre romani și formația Bologna. Conform Corriere dello Sport, hoții i-au furat lui Corea diferite bunuri, ceasuri și suma de 7.000 de euro. În timp ce hoții își făceau de cap la el acasă, Correa era titular pe Olimpico în victoria cu 2-1 contra Bolognei. Argentinianul a jucat timp de 63 de minute în partida de sâmbătă, 24 octombrie.

Victorie din evadare în Turul Spaniei

UPDATE, 25 octombrie, ora 21:39 / Ciclistul echipei Astana, Ion Izagirre, a câștigat din evadare etapa a șasea a Turului Spaniei, încheiată în ascensiune la Aramon Formigal.

Spaniolul a atacat cu trei kilometri înainte de final și a terminat cu un avans de 25 de secunde față canadianul Michael Woods (Education First) și portughezul Rui Costa (UAE).

tsp

În spate, slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) a avut o zi proastă și a pierdut tricoul roșu în favoarea lui Richard Carapaz. Ecuadorianul de la Ineos are un avans de 18 secunde față de britanicul Hugh Carthy (Education First) și de 20 de secunde față irlandezul Daniel Martin (Israel Start-Up Nation).

tsp


Gol marcat de portar în Liga 3

UPDATE, 25 octombrie, ora 20:51 / Un moment inedit a avut loc la meciul CS Hunedoara – CSO Cugir 3-3, din Seria a 9-a din Liga 3. Oaspeții au condus cu 2-0 și 3-2, dar s-au văzut egalați la ultima fază.

Egalarea gazdelor a venit în minutul 90+8 și a fost reușită de portarul Florin Raț. Acesta a lăsat deoparte orice precauție, a urcat în atac și a înscris cu o frumoasă lovitură de cap.


Meciul FCSB – Hermannstadt va fi arbitrat de Horațiu Feșnic

UPDATE, 25 octombrie, ora 20:45 / Arbitrul Horaţiu Feşnic va conduce la centru partida FCSB – Hermannstadt, care se va disputa luni, 26 octombrie, de la ora 21:30, în etapa a opta a Ligii 1.

Feşnic va fi ajutat de asistenţii Mircea Orbuleţ şi Daniel Mitruţi. Rezervă va fi George Cătălin Găman, iar observator de arbitri va fi Cristian Nica.


Young Boys, victorie la limită în campionatul Elveției

UPDATE, 25 octombrie, ora 18:52 / Echipa Young Boys Berna, adversara celor de la CFR Cluj în etapa a doua a Grupei A din Europa League, a învins, acasă, cu scorul de 2-1, formația FC Lucerna, în etapa a cincea a campionatului Elveției.

Oaspeții au deschis scorul prin Schulz (19, penalty), dar gazdele au întors rezultatulș cu golurile reușite de Meschack (58) și Nsame (69). VEZI VIDEO

Antrenorul Gerardo Seoane a folosit următoarea formulă de echipă: Von Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Lefort (Maceiras 57) – Sulejmani (Fassnacht 57), Aebischer (Gaudino 70), Lustenberger, Ngamaleu – Meschack (Siebatcheu 70), Nsame (Rieder 84).

În urma acestei victorii, Young Boys Berna a urcat pe primul loc în clasament, cu 11 puncte.

Echipa ȚSKA Sofia, care a fost învinsă de CFR Cluj în prima etapă, a remizat, în deplasare, scor 1-1, cu Arda, în etapa a zecea a campionatului Bulgariei. Gazdele au deschis scorul prin Kovachev (73), oaspeții reușind egalarea prin Sinclair (84). În urma acestui egal, ȚSKA Sofia se află pe locul cinci în clasament, cu 15 puncte, la șapte puncte în urma liderului Lokomotiv Plovdiv.


Lewis Hamilton a câștigat în Portugalia și e peste Michael Schumacher

UPDATE, 25 octombrie, ora 17:54 / Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a stabilit, pe circuitul Algarve din Portimao, un record de victorii în Formula 1, el obţinând al 92-lea succes. În etapa trecută, la Eifel Grand Prix, campionul mondial en-titre egalase recordul de 91 de victorii care a fost deţinut până atunci de Michael Schumacher.

”Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment”, a spus Hamilton după cursă.

Pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (Renault) şi Sebastian Vettel (Ferrari).

Etapa următoare, Emilia Romagna Grand Prix, va avea loc la Imola, în 1 noiembrie.


Fault oribil la un meci din Ungaria

UPDATE, 25 octombrie, ora 16:40 / Ferencvaros a învins, pe teren propriu, scor 2-0, pe Ujpest, în derby-ul etapei a opta a campionatului Ungariei, dar meciul a fost marcat de o intrare criminală.

La ultima fază a întâlnirii, fundașul ghanez al gazdelor Abraham Frimpong l-a lovit cu talpa în cap pe Patrik Bacsa. Arbitrul i-a acordat imediat cartonașul roșu pentru faultul extrem de dur, dar jucătorul celor de la Ferencvaros a rămas în continuare nervos și a fost la un pas de bătaie cu jucătorii adverși, dar a fost pototlit de coechipieri.

”Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat la finalul meciului. Sigur că n-am vrut să provoc accidentarea, a fost ghinion. Aș vrea să îi cer scuze lui Patrik Bacsa. Sper că n-a suferit o accidentare serioasă”, a declarat Frimpong.


Istvan Kovacs, delegat în Champions League

UPDATE, 25 octombrie, ora 14:00 / Dacă nu avem echipe în Champions League, avem arbitri! Istvan Kovacs o va arbitra pe câștigătoarea Champions League Bayern Munchen, în meciul pe care îl va disputa la Moscova cu Lokomotiv.

Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Marius Avram va fi arbitru de rezervă, iar arbitri VAR vor fi spaniolii Hernandez Hernandez și Cuadra Fernandez.


Wellens se impune din evadare în Turul Spaniei

UPDATE, 24 octombrie, ora 23:02 / Ciclistul echipei Lotto Soudal, Tim Wellens, s-a impus din evadare în etapa a cincea a Turului Spaniei. Belgianul l-a devansat la Huesca pe francezul Guillaume Martin (Cofidis) cu patru secunde și pe olandezul Thymen Arensman (Sunweb) cu 12 secunde.

Favoriții s-au controlat reciproc, iar slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) și-a păstrat tricoul roșu, având un avans de cinci secunde față de irlandezul Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) și de 13 secunde față de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos).


Lewis Hamilton pe prima poziţie a grilei de start şi în Portugalia

UPDATE, 24 octombrie, ora 21:37 / Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va porni de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu al Portugaliei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul Algarve, din Portimao.

Pentru Hamilton este al nouălea pole position din acest sezon. Poziţia a doua în calificări a fost ocupată de Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing).

Calificările de la Portimao au început cu jumătate de oră întârziere, pentru a se face unele reparaţii în zona pistei, după o problemă în încercările libere.


Meci din Ungaria cu peste 20.000 de spectatori în tribune

UPDATE, 24 octombrie, 20:56 / Meciul Ferencvaros – Ujpest, din etapa a opta a campionatului Ungariei, se dispută cu spectatori în tribună.

La întâlnirea de la Budapesta asistă aproximativ 22.000 de fani.

știri de ultimă oră


Ajax, cea mai categorică victorie din istoria campionatului Olandei

UPDATE, 24 octombrie, ora 19:50 / Echipa Ajax Amsterdam a învins, în deplasare, cu scorul de 13-0, formația Venlo, în etapa a șasea a campionatului Olandei.

Golurile ”lăncierilor” au fost marcate de Ekkelenkamp (13, 57), Traore (17, 32, 54, 65, 87), Tadic (44), Antony (55), Blind (59), Huntelaar (74 pen., 76) și Martinez (78).

Aceasta este cea mai mare diferență de scor înregistrată în întreaga istorie a campionatului olandez. Precedentul record era deținut tot de Ajax, care în 1972 învingea acasă, cu scorul de 12-1, formația Vitesse Arnhem.


Jucătorii rapidişti infectaţi cu noul coronavirus, testaţi negativ

UPDATE, 24 octombrie, ora 16:00 / Clubul Rapid a anunțat pe site-ul oficial că jucătorii Virgil Drăghia, Rareş Lazăr, Ştefan Pănoiu şi Cătălin Hlistei, care au fost infectaţi cu noul coronavirus, au ieşit negativ la ultimul test, efectuat vineri.

Aceştia îşi vor putea relua antrenamentele şi vor avea drept de joc la partida cu CS Mioveni, de joi seară. De asemenea, şi membrii staff-ului tehnic care erau infectaţi cu noul coronavirus au primit acelaşi rezultat, negativ.

Niciunul dintre aceştia nu a prezentat, în niciun moment, vreun simptom al infecţiei cu Sars-CoV-2, simţindu-se foarte bine în toată această perioadă. Singurii ce nu au scăpat încă de emoţii sunt antrenorul principal Adrian Iencsi şi mijlocaşul Rareş Ilie, aceştia urmând a se retesta în cursul zilei de luni.


Partida de handbal SCM Rm. Vâlcea – Dortmund s-a amânat

UPDATE, 23 octombrie, ora 23:51 / Partida de handbal dintre SCM Rm. Vâlcea și Borussia Dortmund a fost amânată din cauza coronavirusului. Trei jucătoare și un membru al staff-ului au fost depistați pozitivi la ultima testare. Jucătoarele  Marta Lopez, Maren Aardahl, Diana Ciucă și directorul sportiv Marcel Joița sunt membrii clubului care au primit rezultat pozitiv la testele coronavirus.


A fost mutat locul de disputare al meciului Chindia – FCSB

UPDATE, 23 octombrie, ora 22:26 / Partida Chindia Târgoviște – FCSB, programată pentru data de 2 noiembrie în cadrul etapei a 9-a din Casa Pariurilor Liga 1, nu se va mai disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, gazda tradițională a formației dâmbovițene la meciurile de pe teren proriu.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că jocul se va disputa la Giurgiu, deoarece la arena ploieșteană vor începe lucrări de mentenanță ale gazonului. Suprafața de joc trebuie protejată în vederea meciului dintre selecționatele de tineret ale României și Danemarcei, programat pe 17 noiembrie. Este o partidă crucială pentru naționala antrenată de Adrian Mutu, care are nevoie de o victorie pentru a obține calificarea la Campionatul European din 2021.


Foresta Suceava are aproape tot lotul depistat pozitiv cu noul coronavirus

UPDATE, 23 octombrie, ora 21:11 / Foresta Suceava, echipă care evoluează în seria întâi a ligii a III-a, a anunțat că 14 persoane din club au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

11 jucători alături de antrenorii Ivan Gvozdenovic și Vasile Prisaca, dar și maseurul echipei, Pepe Armeanca, sunt infectați cu noul coronavirus.

În acest condiții, clubul a solicitat reprogramarea partidei de sâmbătă, cu Sporting Vaslui, dar și restanța de miercuri cu Bucovina Rădăuți.


Dinamo va purta noul echipament de deplasare la jocul cu Sepsi

UPDATE, 23 octombrie, ora 19:03 / La partida cu Sepsi, dinamoviștii vor evolua în noul echipament de deplasare. Acesta este verde și e făcut de cei de la Macron.

Dinamo a purtat pentru prima dată la jocul contra Universității Craiova echipamentul de acasă din sezonul 2020-2021. La meciul din runda trecută, ”câinii” și-au prezentat echipamentele pentru jocurile de ”acasă”. Ele trebuiau utilizate prima dată în duelul cu echipa lui Gigi Becali, dar momentul a fost amânat.


Programul etapei a 10-a din Casa Pariurilor Liga 1

UPDATE, 23 octombrie, ora 18:46 /A fost anunțat programul etapei a 10-a din Casa Pariurilor Liga 1. Cel mai interesant meci al rundei se anunță Viitorul – Dinamo

Vineri, 6 noiembrie

  • Ora 18:00 Astra Giurgiu – Academica Clinceni
  • Ora 21:00 Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște

Sâmbătă, 7 noiembrie

  • Ora 14:30 FC Voluntari – Politehnica Iași
  • Ora 17:00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Hermannstadt
  • Ora 21:45 FCSB – FC Botoșani

Duminică, 8 noiembrie

  • Ora 18:00 FC Argeș – CFR Cluj
  • Ora 21:00 Viitorul Constanța – Dinamo

Luni, 9 noiembrie

  • Ora 18:00 UTA Arad – Gaz Metan Mediaș

Mesaj impresionant transmis de Neymar lui Pele

UPDATE, 23 octombrie, ora 18:35 / Ajuns la 80 de ani, marele Pele este sărbătorit de lumea fotbalului, iar conaționalul său, Neymar, i-a transmis și el un mesaj impresionant.

„Nimeni nu poate fi comparat cu tine. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru fotbal. Viață cât mai lungă pentru REGE! La mulți ani, Regele Pele!”, a scris superstarul lui PSG pe Facebook.

Ninguém se compara a ti ?Obrigado por tudo que fez pelo futebol … Vida longa ao REI ? Happy birthday King Pelé

Geplaatst door Neymar Jr. op Vrijdag 23 oktober 2020


Lista preliminară a stranierilor convocați la tineret pentru meciul decisiv cu Danemarca

UPDATE, 23 octombrie, ora 16:54 / Adrian Mutu, selecționerul echipei de tineret a Românei, a anunțat lista preliminară a jucătorilor din străinătate care au fost chemați la lot pentru partida decisivă cu Danemarca, din preliminariile pentru Campionatul European din 2021. Meciul se va disputa pe data de 17 noiembrie la Ploiești, iar în cazul unei victorii, „tricolorii mici” vor obține calificarea la Euro.

Lista preliminară a jucătorilor din străinătate convocați la lotul de tineret:

  • Alexandru Dobre (Dijon/Franța)
  • Vlad Dragomir (Perugia/Italia)
  • Radu Drăgușin (Juventus/Italia)
  • Denis Drăguș (Crotone/Italia)
  • Marius Marin (Pisa/Italia)
  • Andrei Rațiu (Ado Den Haag/Olanda)
  • Louis Munteanu (Fiorentina/Italia)
  • Adrian Petre (Cosenza/Italia)
  • Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania)

Luka Jovici riscă 6 luni de închisoare

UPDATE, 23 octombrie, ora 13:18 / Luka Jovici (22 de ani) este acuzat de autoritățile din țara natală că nu a ținut cont de carantină în martie și a mers să asiste la aniversarea iubitei.

Jovici are și alte probleme în afara celor de natură fotbalistică. La Real nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor clubului. Vârful de 22 de ani are un dosar penal în Serbia pentru că pe 19 martie a încălcat carantina impusă de autorități. Fotbalistul ar putea primi 6 luni de închisoare. Jovici trebuie să plătească 30.000 de euro amendă.


Ionuț Radu a fost testat din nou pozitiv la COVID-19

UPDATE, 23 octombrie, ora 11:52 / Ionuț Radu, portarul lui Inter Milano, a fost depistat din nou pozitiv la coronavirus. Jucătorul nu poate face antrenamentele cu formația sa. Din această cauză, fotbalistul român nu a fost inclus pe lista UEFA.

Alături de Radu, indisponibli sunt Hakimi și Gagliardini. Pentru că are COVID-19, portarul român a fost înlocuit de italieni cu Daneile Padelli (34 de ani).

Radu nu a prins nici măcar lista B. Portarul ar putea apărea pe lisa UEFA abia în iarnă, după ce se vor încheia meciurile din faza grupelor.


Șumudică și-a aflat pedeapsa după jocul cu Antalyaspor

UPDATE, 23 octombrie, ora 10:29 / Tehnicianul Marius Șumudică a primit o suspendare de patru jocuri și o amendă după jocul cu Antalyaspor.

Antrenorul român nu putea sta pe banca tehnică și nici să intre în vestiar la partida de duminica trecută, terminată 1-1. Deși nu avea voie să dea indicații formației sale, Șumudică a dat din tribună mesaje fotbaliștilor și staff-ului.

Antrenorul a primit o amendă de 33.000 de lire turcești. Totodată, ”Șumi” nu a ținut cont nici de distanțarea socială și nu a avut mască de protecție. Pentru asta a mai luat o amendă de 900 de lire turcești.

Și fiul lui Marius Șumudică, metodist la Gaziantep, a fost suspendat un an și amendat cu 100.000 de lire turcești pentru că a fost trecut pe foaie ca antrenor secund, deşi nu are licenţă.

„Fiul meu a fost trecut din greşeală pe foaie, ca antrenor secund. El este metodist la Gaziantep. A terminat ASE-ul, acum e anul doi la ANEFS şi a urmat două cursuri pentru funcţia pe care este angajat cu contract legal la Gaziantep. Ce vreau să spun este că nu am încercat nicio clipă să păcălim pe cineva. Aia o a fost o greşeală şi mi-o asum, voi plăti pentru ea. Clubul a făcut recurs la aceste suspendări. Am satisfacţia că mulţi suporteri din Turcia sunt alături de mine, dar asta nu mă va ajuta să stau pe bancă”, a declarat Marius Șumudică la Digisport.


Alex Mitriță, super gol la debutul în Arabia Saudită

UPDATE, 22 octombrie, ora 22:25 /Alex Mitriță a marcat la debutul său în Arabia Saudită în confruntarea dintre Al Ahly și Al Wehda. Românul, care a fost introdus pe teren în minutul 62, a înscris golul victoriei în minutul 73, cu un șut din interiorul careului. Comentatorul arabilor a avut o reacție genială.

VEZI VIDEO:


Ignorat de Arteta, Mesut Ozil se ține de glume pe Twitter

UPDATE, 22 octombrie, ora 21:00 / Mikel Arteta nu mai contează pe Mesut Ozil, superstarul turc al lui Arsenal. Acesta urmărește la televizor partida pe care colegii săi o dispută contra lui Rapid Viena, în Europa League, și a făcut o glumă la adresa portarului austriecilor. Turcul a făcut trimitere, pe Twitter, la Petr Cech, cel care se retrăsese în 2019, dar a fost inclus de Chelsea pe lista jucătorilor eligibili pentru Premier League în această săptămână.

„Ce săptămână pentru prietenul meu, Petr Cech. Marți a fost numit în lotul lui Chelsea pentru Premier League, ediția 2020/2021, iar joi joacă pentru Rapid Viena împotriva fostei sale echipe. Felicitări, frate!”, a scris Ozil. Portarul lui Rapid Viena, Richard Strebinger, evoluează purtând o cască, la fel cum o făcea Cech pe vremea când juca. Mesut Ozil și legendarul goalkeeper au fost colegi la Arsenal, în ultimii patru ani de carieră ai portarului.

FCSB și Dinamo, acces dificil pe „Arcul de Triumf”

UPDATE, 22 octombrie, ora 19:00 / FCSB și Dinamo nu sunt deloc sigure că vor putea evolua pe arena „Arcul de Triumf”. Președintele Federației Române de Rugby a vorbit pentru gsp și a declarat că, în contextul unui calendar foarte încărcat, este greu de crezut că se va putea desfășura pe această arenă și alt sport în afară de rugby: „Va fi greu să împărțim acest stadion. Îmi pare bine că sunt mulți care își manifestă interesul să joace aici. Noi l-am făcut special pentru a-l împărți și cu alte federații. Dar va fi destul de greu. Pentru că atunci când gazonul e foarte utilizat, se ajunge la situația să fim nemulțumiți. Și avem cazuri concrete. Trebuie să fim atenți cu suprafața de joc. Noi am avut mereu o peluză frumoasă, l-am păstrat mereu bine. Avem un calendar foarte mare. Din 365 de zile, 85% sunt ocupate. Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor”, a explicat Alin Petrache. De asemenea, oficialul a dezvăluit că arena ar putea fi inaugurată în iunie, anul viitor, cu suporteri: „Sper ca anul viitor, în iunie, să-l deschidem. Pentru că nu poți deschide un stadion fără spectatori în tribune. Amânăm meciul de deschidere deja de un an și jumătate. Sper să facem deschiderea cu suporteri, fie ei și distanțați”, a completat președitele FRR.


Al Hilal a remizat la Abha

UPDATE, 22 octombrie, 18:30 / Echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a remizat scor 1-1 pe terenul lui Abha în etapa a doua a Premier League, versiunea din Arabia Saudită. Trupa lui Lucescu Jr. a deschis scorul prin Carrillo, în minutul 36, dar a fost egalată după pauză, când Bguir a înscris din penalty. Elevii lui Răzvan Lucescu sunt pe locul 1, cu 4 puncte, dar restul partidelor din etapa a doua nu s-au disputat încă.

Dan Petrescu a fost suspendat două etape

UPDATE, 22 octombrie, 16:38 / Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, și-a aflat astăzi pedeapsa pentru eliminarea suferită în partida cu FC Botoșani din etapa a 7-a din Casa Pariurilor Liga 1, câștigată de campioană cu scorul de 2-1. În urma ședinței Comisiei de Disciplnă a FRF, tehnicianul clujenilor a fost suspendat două etape și a primit o amendă de 4.500 de lei.

Astfel, Dan Petrescu va rata partidele cu FC Voluntari din deplasare și cu Gaz Metan Mediaș de pe teren propriu.


Doliu în fotbalul francez: a murit fostul portar Bruno Martini

UPDATE, 22 octombrie, 16:01 / Fotbalul francez e în doliu: a murit Bruno Martini, fostul portar al naționalei. Avea doar 58 de ani, iar decesul a survenit în urma unui stop cardiac.

De-a lungul carierei, el a evoluat la Auxerre și Montpelllier, iar pentru selecționata „cocoșului galic” a bifat 31 de prezențe. Vârful carierei a fost prezența la Turneului Final al Campionatului European din 1992.

După ce și-a agățat ghetele în cui, Bruno Martini a devenit antrenor cu portarii la prima reprezentativă, unde a activat între 1999 și 2010, postură din care a devenit campion european în 2000 și vicecampion mondial în 2006.


Cazuri de COVID-19 la juniorii lui Gaz Metan

UPDATE, 22 octombrie, 14:16 / Gaz Metan Mediaş a anunţat mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Este vorba despre jucători de la Centrul de Copii şi Juniori. Toate persoanele cu teste pozitive sunt asimptomatice şi izolate la domiciliu. Clubul din Ardeal a precizat că juniorii nu au avut contact cu prima echipă, activitatea Centrului de Copii desfăşurându-se separat.

Gaz Metan Mediaş nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 în rândul fotbaliştilor de la prima echipă.


FC Botoșani a transferat 3 jucători

UPDATE, 22 octombrie, 11:56 / FC Botoşani a anunţat perfectarea transferului a trei noi jucători. Camara Sekou (23 de ani), Toutouh Youssef (28 de ani) şi Christopher Braun (29 de ani) se află deja sub comanda lui Marius Croitoru. Sekou este un atacant născut în Guinea care a mai trecut pe la Beselidhja Lezhe (Albania) şi HJK Helsinki (Finlanda).

Youssef este mijlocasul ofensiv al Botoşaniului în următoarele două sezoane. Cea mai bună perioadă din carieră a cunoscut-o la FC Copenhaga, alături de care a cucerit două campionate şi 5 Cupe interne. Are 23 de meciuri în Europa, 12 în Liga Campionilor şi 11 în Europa League. A marcat o dată în Liga Europa.

Fundaşul Christopher Braun a semnat pe doi ani, din postura de jucător liber de contract. A mai trecut pe la OFI Creta (Grecia), Fortuna Sittard (Olanda) sau Wattenscheid 09 (Germania).


Fernandinho va lipsit cel puţin o lună din cauza accidentării

UPDATE, 22 octombrie, 11:39 / Pep Guardiola are probleme de lot la Manchester City. După Kevin de Bruyne, Laporte, Nathan Ake, Mendy şi Gabriel Jesus, antrenorul catalan l-a pierdut şi pe brazilianul Fernandinho. Veteranul din defensiva „cetăţenilor“ s-a accidentat în meciul de Liga Campionilor contra lui FC Porto şi va lipsi între patru şi şase săptămâni, conform anunţului antrenorului. 

Manchester City a câştigat cu 3-1 în faţa lui Porto, dar a ajuns la şase jucători accidentaţi, 4 dintre ei evoluând în defensivă.


Liga Naţională de Baschet, amânată din cauza COVID-19

UPDATE, 22 octombrie, 11:03 / Federaţia Română de Baschet a anunţat că debutul Ligii Naţionale de baschet masculin va fi amânat din cauza numeroaselor focare existente la cluburi. Competiţia ar fi trebuit să înceapă cu un turneu între 30 octombrie şi 2 noiembrie. FRB a precizat că toate modificările ce vor fi aduce calendarului competiţiilor interne vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Şi întrecerea feminină fusese anterior amânată, dar şi primele turnee din Cupa României. Numărul mare de infectări cu noul coronavirus în rândul baschetbaliştilor a dus la impunerea testărilor obligatorii.

Astfel, în toate competiţiile interne de baschet (masculin, feminin, Cupa României şi Liga Naţională) este obligatorie prezentarea a două rezultate negative la testele de depistare COVID-19, primul cu o săptămână înainte de turneu şi al doilea cu 48 de ore înainte.


27.500 de spectatori la Marele Premiul al Portugaliei

UPDATE, 22 octombrie, 10:43 / Marele Premiul al Portugaliei la Formula 1 este programat în etapa a 12-a, în intervalul 23-25 octombrie. Măsurile anti-COVID impuse de guvernul de la Lisabona au limitat numărul de spectatori prezenţi pe circuitul de la Algarve. Astfel 27.500 de persoane pot asista la cursă, în condiţiile în care capacitatea normală este de 90.000. Va fi permis numai accesul în tribune, în zone de câte 800 de spectatori, respectându-se regulile de distanţare socială.

ADVERTISEMENT