Fotbal international

Man şi Mihăilă, duel direct pentru un loc de titular! Ce a decis antrenorul Parmei

12.02.2021 | 23:36
Man si Mihaila duel direct pentru un loc de titular Ce a decis antrenorul Parmei
ADVERTISEMENT

Dennis Man și Valentin Mihăilă se vor afla în duel direct pentru un loc de titular la Parma, după ce presa din Italia a aflat de decizia antrenorului Parmei, Roberto D’Aversa, de a utiliza un sistem de joc 4-3-3 pentru partida cu Verona.

Modificarea gândită de D’Aversa are la bază eșecul din runda anterioară, 0-3 cu Bologna, în care Parma, dispusă pe teren într-un sistem 3-5-2, nu a reușit să pună probleme adversarului.

ADVERTISEMENT

“Cruciații” traversează o perioadă extrem de slabă în Serie A și rezultatele se reflectă în poziția ocupată în clasament, Parma este pe locul 19, cu doar 13 puncte acumulate în 21 de partide.

Man şi Mihăilă, duel direct pentru un loc de titular! Ce a decis antrenorul Parmei

Man și Mihăilă vor intra într-un duel direct pentru locul de titular în cazul în care Roberto D’Aversa decide să aplice un sistem 4-3-3 ofensiv la echipă. Deși italienii se așteaptă la această modificare, tehnicianul în vârstă de 45 de ani nu a susținut ferm această variantă.

ADVERTISEMENT

Prima opțiune ar fi ca Parma să utilizeze din nou un 3-5-2 în partida cu Verona din weekend. În acest caz Zirkzee, recent adus de la Bayern, și Gervinho ar face pereche în atac, în timp ce Kucka ar juca între linii susținut pe flancuri de Conti și Gagliolo.

A doua posibilitate este ca D’Aversa să schimbe sistemul, iar Dennis Man, titular, ar forma un trident ofensiv cu Cornelis atacant central și Gervinho în extrema opusă. Indiferent de decizia pe care tehnicianul o va lua, jucătorul provenit de la FCSB este creditat cu șanse în plus față de Mihăilă pentru un post de titular în meciul contra celor de la Verona.

ADVERTISEMENT

Roberto D’Aversa acuză lipsa de determinare pentru parcursul execrabil din Serie A

Roberto D’Aversa s-a arătat nemulțumit de lipsa de determinare pe care jucătorii o arată în partidele din Serie A, și nu s-a abținut să exprime în mod public acest lucru după înfrângerea categorică, scor 0-3,  suferită în partida cu Bologna.

“Am încasat primul gol din fază fixă, apoi, la al doilea gol al lor, aveam opt jucători în spatele mingii, dar tot i-am lăsat să intre în careu. E clar că ne lipsește determinarea, pe care trebuie să o recuperăm cât mai rapid posibil. Nu are legătură cu faptul că avem o echipă tânără, dar trebuie să fie un motiv pentru care avem atât cea mai slabă apărare, cât și cel mai prost atac.

ADVERTISEMENT

Când primești două goluri de maniera în care am făcut-o noi, e clar că trebuie să îți faci o autoanaliză dură. Parma a revenit în Serie A, urcând din Serie B, cu determinare și foame de rezultate. Aceste elemente lipsesc acum”, a declarat tehnicianul Parmei.

ADVERTISEMENT