Life

“Mâna lui Dumnezeu”. Imaginea surprinsă într-un salon de terapie intensivă din Brazilia a făcut înconjurul lumii

“Mâna lui Dumnezeu”, imaginea surprinsă într-un salon de terapie intensivă, a făcut înconjurul internetului. Ce este, de fapt.
25.03.2023 | 08:00
Mana lui Dumnezeu Imaginea surprinsa intrun salon de terapie intensiva din Brazilia a facut inconjurul lumii
“Mâna lui Dumnezeu”, imagine dintr-un salon de terapie intensivă din Brazilia. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Într-un salon de terapie intensivă al unui spital din Brazilia a fost surprinsă Mâna lui Dumnezeu”, iar fotografia a devenit virală pe rețelele sociale. Asistentele au apelat la această metodă pentru a-i încuraja pe pacienții suferinzi.

“Mâna lui Dumnezeu”, imaginea care a devenit virală. A fost surprinsă într-un salon de terapie intensivă din Brazilia

Pandemia de COVID-19 a afectat mai multe țări din toată lumea. Saloanele spitalelor erau pline de pacienți infectați au SARS – CoV – 2, iar cadrele medicale au fost puse la grea încercare încă din primăvara anului 2020.

ADVERTISEMENT

Asistentele medicale de la un spital din Brazilia au venit cu o idee pentru a-i consola pe pacienții bolnavi de COVID-19, care petrec mai multe zile izolați în saloane, departe de persoanele dragi. Soluția găsită este una foarte ingenioasă, dar și emoționantă, totodată.

Acestea au umplut cu apă caldă perechi de mănuși chirurgicale, pe care le-au legat și le-au pus apoi pe mâinile bolnavilor, pentru a-i încălzi. În acest fel, pacienții pot simți ceva mai apropiat de contactul uman. O imagine publicată pe Twitter de un jurnalist a devenit virală și a strâns mii de aprecieri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fotografia reprezintă un simbol al compasiunii și al empatiei, precum și al încrederii pe care asistentele încearcă să le-o ofere bolnavilor de la terapie intensivă, care nu sunt siguri că se vor vindeca. Jurnalistul a descris imaginea ca “Mâna lui Dumnezeu”.

“Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil.”, a scris acesta, informează Business Today.

ADVERTISEMENT

După ce au văzut fotografia, internauții au fost impresionați. Aceștia sunt de părere că bolnavii au nevoie de consolare în timp ce se află la spital. Soluția găsită de asistente chiar ar putea fi de mare ajutor pentru aceștia.

În perioada pandemiei de COVID-19, Brazilia a fost puternic afectată, la fel ca alte țări. În total, această țară a înregistrat peste 37 de milioane de cazuri de infectări cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în pandemie s-au înregistrat, în total, aproape 700.000 de decese în Brazilia. În urmă cu doi ani, erau zile în care se înregistrau mii de decese în această țară.

ADVERTISEMENT