News

“Mâna lui Dumnezeu.” Povestea fotografiei dintr-un salon de terapie intensivă din Brazilia. A devenit virală

10.04.2021 | 15:59
Mana lui Dumnezeu Povestea fotografiei dintrun salon de terapie intensiva din Brazilia A devenit virala
ADVERTISEMENT

Asistentele medicale de la un salon de terapie intensivă din Brazilia au găsit o nouă metodă pentru a îi liniști pe pacienții Covid-19 care sunt tratați în spital în izolare. Mai jos vă prezentăm povestea fotografiei care a devenit virală.

O soluție inedită a fost găsită de către asistentele de la terapie intensivă, dintr-un spital din Brazilia. Pentru a încălzi mâinile pacienților, dar și pentru a le oferi un minim de suport emoțional, acestea au umplut o pereche de mănuși chirurgicale cu apă caldă, le-au legat degetele și le-au pus peste mâinile celor bolnavi.

ADVERTISEMENT

Povestea fotografiei dintr-un salon de terapie intensivă din Brazilia – “Mâna lui Dumnezeu”, o soluție necesară

Jurnalistul Sadiq ‘Sameer’ Bhat a publicat pe Twitter fotografia cu mănușile, explicând că acestea au devenit un simbol pentru compasiunea și empatia medicilor și că exprimă dorința acestora de a da încredere bolnavilor și de a le transmite că luptă pentru ei.

“Mâna lui Dumnezeu – asistente care încearcă să consoleze pacienții izolați într-o secție Covid din Brazilia. Două mănuși de unică folosință legate, umplute cu apă fierbinte, care simulează contactul uman imposibil. Îi salut pe cei din prima linie – asta ne arată foarte clar situația sumbră în care se află lumea noastră!”, scrie Sadiq pe Twitter.

ADVERTISEMENT

 

Postare Twitter Sadiq ‘Sameer’ Bhat
Povestea fotografiei dintr-un salon de terapie intensivă din Brazilia, Foto: Twitter

După ce jurnalistul a postat poza pe Twitter, aceasta a devenit virală. Fotografia cu “mâna lui Dumnezeu” a strâns aproape 8 mii de aprecieri. Oamenii au fost de acord că o asemenea soluție este necesară și demnă de respect, în aceste vremuri atât de dificile, potrivit Digi24.

Statistici îngrijorătoare în Brazilia – președintele refuză instituirea carantinei

În Brazilia au fost înregistrate numai joi peste 8.000 de decese în urma infectării cu Covid-19, cel mai mare număr de decese înregistrat în 24 de ore de la începutul pandemiei. Varianta braziliană a virusului, care este mult mai contagioasă, a accelerat numărul de îmbolnăviri în ultima vreme.

ADVERTISEMENT

În unele orașe din Brazilia, spitalele sunt foarte aglomerate și mulți bolnavi mor chiar înainte de a primi orice fel de tratament. În mai multe zone ale țării, sistemul sanitar brazilian este aproape de colaps, conform BBC.

Bilanțul total de decese în Brazilia a atins cifra de 349.000 de morți, fiind al doilea cel mai mare număr de decese Covid-19 din lume, după SUA. La momentul de față, numărul total de cazuri a depășit 13 milioane și doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 93.000 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Însă președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este în continuare de părere că o carantinare națională ar provoca daune economice cu consecințe mai grave decât pandemia de Covid. Mai mult decât atât, acesta ar fi încercat chiar să anuleze în instanță anumite restricții care au fost impuse de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT
Tags: