Fotbal international

”Mâna lui Traore” se întoarce contra Sevillei. VAR-ul acordă un penalty controversat contra trupei lui Lopetegui cu Osasuna. VIDEO

01.03.2020 | 15:20
Mana lui Traore se intoarce contra Sevillei VARul acorda un penalty controversat contra trupei lui Lopetegui cu Osasuna VIDEO
ADVERTISEMENT

O vorbă de lemn din fotbal spune că ”mingea e rotundă”. La fel de ”rotunde” sunt și deciziile noului sistem de arbitraj video, celebrul VAR. După ce în meciul cu CFR Cluj din Europa League au fost calificați de o decizie a VAR-ului, cei de la Sevilla au avut la rândul lor de suferit după intervenția noii tehnologii la meciul cu Osasuna din La Liga, fiind la un pas de a pierde două puncte uriașe.

 Sevilla, ”lovită” de VAR la meciul cu Osasuna din La Liga

Joi, 27 februarie, arena ”Ramon Sanchez-Pizjuan”, Europa League. În minutul 87 al meciului Sevilla – CFR Cluj, la scorul de 0-0, echipa lui Dan Petrescu scapă pe contraatac și deschide scorul prin Păun.

ADVERTISEMENT

Bucuria românilor e stopată câteva zeci de secunde mai târziu de intervenția arbitrajului video. Arbitrii din camera VAR au sesizat, corect de altfel, un henț comis de Lacina Traore înainte ca mingea să ajungă la Păun.

Spre necazul românilor și spre bucuria andaluzilor, golul campioanei Românei a fost anulat, iar trupa lui Julen Lopetegui s-a calificat în optimile Europa League.

ADVERTISEMENT

Duminică, 1 martie, arena ”Ramon Sanchez-Pizjuan”, La Liga. În minutul 74 al duelului din etapa a 26-a din La Liga dintre Sevilla și Osasuna, la scorul de 2-1 pentru gazde, oaspeții cer penalty.

Roberto Torres, decarul Osasunei, trimite o centrare, însă aceasta e oprită de corpul lui Sergio Escudero. Inițial, arbitrul Carlos Del Cerro nu acordă nimic, dar VAR pune piciorul în prag. VIDEO HENȚUL LUI ESCUDERO.

ADVERTISEMENT

”Penalty Osasuna!” și, mai mult ca sigur, prin mintea gazdelor trec imaginile din urmă cu trei zile, atunci când același VAR a fost îngerul păzitor.

Același Roberto Torres, omul cu centrarea, a executat lovitura de pedeapsă și a făcut 2-2 pe tabelă.

ADVERTISEMENT

Sevilla, victorie în ultimele secunde

În cele din urmă, Sevilla s-a salvat în prelungiri contra celor de la Osasuna și a câștigat meciul cu 3-2, după un gol marcat de En Nesyri în minutul 90+3.

Echipa lui Julen Lopetegui urcă pe locul 3 în La Liga cu 43 de puncte, la trei peste Real Sociedad care are un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT
Tags: