News

Managerul Spitalului Județean Arad, suspendat din funcție! „A fost un cumul de neconformități”

08.05.2020 | 14:24
Managerul Spitalului Judetean Arad suspendat din functie A fost un cumul de neconformitati
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Județean Arad a fost suspendat din funcție! Carmen Lucuța nu i-a convins pe reprezentanții Ministerului Sănătății că merită să rămână la conducerea unității medicale.

Managerul Spitalului Județean Arad, suspendat din funcție!

Trebuie specificat că cererea de demitere a fost formulată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, care a susținut că a constatat “un cumul de neconformităţi”.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai întâlnite erau raportările întârziate ale unor decese COVID-19, raportări care se făceau chiar şi după o lună.

„A fost un cumul de neconformități”

Între timp, șeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru Agerpres, că decizia a fost primită de la Ministerul Sănătăţii. Nu a mai durat mult până s-a luat decizia concedierii.

ADVERTISEMENT

“Am cerut demiterea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar conform procedurii din starea de urgenţă, a fost suspendată din funcţie.

A fost un cumul de neconformităţi constatate în managementul spitalului, între care amintesc neimplementarea măsurilor care să asigure respectarea metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Deficienţe în managementul privind neraportarea deceselor la Direcţia de Sănătate Publică Arad conform metodologiei INSP, deficienţe în managementul raportării setului minim de date, neîntocmirea de către SCJU Arad a fişelor de supraveghere, deficienţe constate de către echipa de evaluare medicală a trimisă de domnul secretar de stat Raed Arafat”, a spus Timiş.

Carmen Lucuța spune acum că a primit ordinul de ministru. “Conform ordinului de ministru, am fost suspendată din funcţia de manager al SCJU Arad.

ADVERTISEMENT

Le mulţumesc tuturor colegilor, administraţiei judeţene şi locale pentru colaborarea din aceşti trei ani în care am ocupat funcţia şi îi urez succes celui care va prelua conducerea spitalului”, a spus Lucuţa.

În acest moment, funcţia de director a fost preluată, pe perioada stării de urgenţă, tot prin ordin de ministru, de către de Florina Ionescu, director financiar-contabil în cadrul spitalului.

Vă readucem aminte că DSP Arad a deschis o anchetă la mijlocul săptămânii cu privire la raportarea întârziată a unor decese cauzate de COVID-19

“Din păcate, va trebui să luăm nişte măsuri pentru a determina cadrele medicale responsabile să respecte întocmai metodologia de raportare a deceselor. Verificăm de ce s-a ajuns ca unele raportări să fie făcute atât de târziu şi vom anunţa ce măsuri sau sancţiuni vom aplica”, spunea Horea Timiş.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: