News

Managerul Spitalului Județean Suceava a demisionat. Spitalul ar urma să fie condus de medici militari

01.04.2020 | 23:26
Managerul Spitalului Judetean Suceava a demisionat Spitalul ar urma sa fie condus de medici militari
ADVERTISEMENT

Presiunea de la Suceava l-a făcut să cedeze pe noul manager al Spitalului Județean, Florin Filip, cel care-l înlocuise pe suspendatul Vasile Rîmbu.

Managerul spitalului din Suceava a demisionat

De altfel, Florin Filip era manager interimar și medic primar în specialitatea chirurgie și ortopedie pediatrică și se pare că ar fi ocupat acel post până în momentul în care Guvernul Orban ar fi găsit o soluție mai bună.

ADVERTISEMENT

Aceasta a venit prin delegarea a trei medici militari care vor conduce unitatea spitalicească, conform jurnalistei România TV, Andreea Crețulescu.

Florin l-a înlocuit pe Rîmbu la mijlocul lunii martie, după ce la Suceava au „explodat” cazurile de coronavirus și spitalul a ajuns un focar de infecție din cauza lipsei protocoalelor și a managementului dezastruos.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, situația pare scăpată de sub control la Suceava, cu orașul introdus forțat în carantină și cu spitalul numărând sute de cazuri de infectați cu coronavirus.

Inclusiv președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce s-a trecut pe listă drept „medic”.

ADVERTISEMENT

Mandatul lui Filip nu a fost lipsit de scandaluri, în condițiile în care numărul persoanelor decedate la Suceava nu era conform cu realitatea. De exemplu, în 30 martie Ministerul Sănătății făcea publice șapte decese de la Spitalul Județean Suceava, din perioada 23 martie – 30 martie. Asta, în condițiile în care spitalul a raportat doar cinci decese.

Conform România TV, managerul Florin Filip a declarat că au murit de fapt 20 de oameni, însă nu știe de ce aceștia nu apar pe listele oficiale ale DSP Suceava.

ADVERTISEMENT

Între timp, Suceava rămâne „Lombardia României” și mărturiile șocante din „infernul” din Moldova continuă să curgă în presa din România.

ADVERTISEMENT
Tags: