News

Managerul Spitalului Județean Vaslui e în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19. Medicii au cerut transferul de urgență la București

11.08.2020 | 15:40
Managerul Spitalului Judetean Vaslui e in stare grava dupa ce sa infectat cu Covid19 Medicii au cerut transferul de urgenta la Bucuresti
Managerul spitalului din Vaslui e în stare gravă. Foto: borocommunication.ro
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Județean Vaslui se află în stare gravă în spital, fiind suspect de Covid-19, după mai multe zile în care nu a acuzat nicio problemă de sănătate.

Fiul Anei Rinder, managerul spitalului, ar fi fost la mare, la Costinești, unde ar fi intrat în contact cu mai mulți tineri infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În Costinești a fost prezentă și fiica unui ambulanțier din Vaslui care avea Covid-19, însă s-a dus la mare să petreacă fără să-i pese de boală și de sănătatea celorlalți.

Managerul Spitalului Județean Vaslui e în stare gravă la spital cu Covid-19

Managerul Ana Rinder s-a autoizolat la domiciliu alături de fiul său, după ce tânărul ar fi fost contact al unor petrecăreți purtători de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Deși inițial nu prezenta simptome, femeia s-a simțit rău luni noapte, 10 august, și a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Femeia a fost internată la Secția de Terapie Intensivă, după care medicii i-au făcut investigații tomografice și au descoperit leziuni cerebrale și pulmonare.

ADVERTISEMENT

Speriați de situație, medicii au cerut transfer la Spitalul Matei Balș din București. „Managerul Spitalului Judeţean va fi transferat la Matei Balş. Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, conform Adevărul.

Starea de sănătate a pacientei este extrem de proastă, astfel că medicii se gândesc să o transporte la București cu ajutorul unui elicopter.

ADVERTISEMENT

Ana Rinder are 43 de ani și este manager al Spitalului Județean Vaslui din 2013.

Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 în Vaslui a crescut de cinci ori în ultimele 24 de ore. Dacă în urmă cu 48 de ore erau înregistrate 21 de cazuri, în ultima zi s-au raportat 113 cazuri noi, o creștere semnificativă. Astfel, județul Vaslui a ajuns la 999 de cazuri confirmate de Covid-19, de la începutul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: