Piţi, FĂ ASTA! Doar aşa mai MERGEM la turneele finale

Înainte de returul cu Grecia de pe Naţional Arena, selecţionerul Victor Piţurcă anunţa că dacă va rata calificarea la Campionatul Mondial va dispărea din viaţa publică. “O să uitaţi de...
20.11.2013 | 16:54
Piti FA ASTA Doar asa mai MERGEM la turneele finale

Înainte de returul cu Grecia de pe Naţional Arena, selecţionerul Victor Piţurcă anunţa că dacă va rata calificarea la Campionatul Mondial va dispărea din viaţa publică. “O să uitaţi de mine trei luni. O să merg la o mănăstire”, dezvăluia Piţurcă înainte de retur. Am ratat calificarea, astfel că întreaga suflare fotbalistică aşteaptă, cu sufletul la gură, să scape de selecţioner. FANATIK îi oferă prezintă acestuia mai multe sugestii despre mănăstiri unde poate să se reculeagă şi să-şi învingă viciile.

1. Mănăstirea Rarău, aflata în satul Chiril, comuna Crucea, judeţul Suceava

În acest lăcaş de cult, Piţurcă ar putea scăpa de un viciu din cauza căruia a ajuns să facă puşcărie. Povesteşte un fost confrate de-al său, mare fan al zarurilor: “Eram disperat, dependent de jocuri de noroc şi cazinouri. Am mers acolo, m-am cazat şi m-am rugat cu ardoare să scap de dependenţa de jocuri. După trei luni s-a întîmplat minunea. Nu am mai călcat la jocuri de noroc. Dacă există cineva care este disperat, să nu stea pe gînduri şi să meargă imediat acolo”, a povestit un fost amator de jocuri de noroc.

În urmă cu mai mulţi ani, Piţurcă a fost prins cum trişa la cazinou, avînd în pachetul de ţigări o cameră de luat vederi. “Îmi place să joc la cazinou. Nu sînt băutor, dar joc poker şi alte jocuri de noroc”, a recunoscut selecţionerul.

În jurul Mănăstirii Rărău există un peisaj superb, iar cel mai apropiat cazino este la zece de kilometri distanţă

manastire

2. Mănăstirii Frăsinei,  com. Muiereasca, jud. Vâlcea

Este singurul loc al Domnului în care femeile nu au voie să intre. Dacă ar alege acest lăcaş de cult, Piţurcă ar scăpa de tentaţia de a o mai vizita pe Vica Blochina, amanta alături de care are şi un copil. De asemenea, şi fosta balerină ar sta departe de selecţioner, avînd în vedere blestemul care se abate peste capul femeilor care pătrund în mănăstire.

Mănăstirea Frăsinei, loc în care Vica nu se mai poate plimba îmbrăcată provocator, vestimentaţie cu care i-a sucit minţile lui Piţi

Mmanastirea frasinei

3. Mănăstirea Casian, 50 de kilometri de Constanţa

Lăcaşul de cult este cunoscut ca fiind raiul ateilor care vin să se roage pentru noroc. Deşi este ateu declarat, fiind poreclit Satana, Piţurcă nu prea are ce căuta la această mănăstire deoarece cu noroc, cel puţin în fotbal, Dumnezeu l-a înzestrat. La barajul pentru Campionatul Mondial sorţii i-au scos în cale Grecia, cel mai slab adversar, însă nu a reuşit să profite. Totuşi, este foarte posibil ca bulanul proverbial al selecţionerului să se fi terminat, astfel că trei luni la Mănăstirea Casian sînt binevenite.

Mănăstirea Casian, lăcaş unde Piţurcă s-ar putea ruga ca adversarii să marcheze cît mai multe autogoluri în favoarea “tricolorilor”

4. Manastirea Sf. Ioan Secerătorul din Bivongi, Reggio Calabria

În caz că vrea să scape de duşmanii săi, ziariştii, Piţurcă se poate retrage, liniştit, în altă ţară. Poate alege un lăcaş din Italia, însă este greu de crezut că selecţionerul s-ar acomoda acolo. Motivul? În afara limbajului autohton, cu care şi aşa este certat, nu cunoaşte nici o limbă străină şi îi va fi imposibil să poarte vreo conversaţie cu enoriaşii prezenţi la mănăstirea respectivă.

Odată ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan Secerătorul, Piţurcă şi-ar putea căuta echipă şi să-şi îndeplinească visul de a antrena peste hotare

5. Mănăstirea părăsită Chiajna

Poreclit Satana, selecţionerul s-ar încadra perfect în acest decor. Aflată la periferia Bucureştiului, mai exact la marginea carierului Giuleşti-Sîrbi, fosta mănăstire se află într-un avansat stadiu de degradare, astfel că a ajuns un “paradis” al criminalităţii şi al oamenilor fără adăpost. Mai mult, a devenit platou de filmare pentru filmele horror-SF, pentru videoclipuri de manele şi loc de practicare a ritualurilor sataniste.

În cazul în care se va plictisi la Mănăstirea Chiajna, Piţurcă poate da o fugă pînă la stadionul din apropiere pentru a spiona antrenamentele Concordiei

6. Mănăstirea Putna, jud. Suceava

Aici, Piţurcă se poate retrage pentru a scăpa de fobia de avion. Deşi pare surprinzător, selecţionerului îi este frică să călătorească pe calea aerului. Conform unor surse, “Satana” nu ar zbura niciodată cu avionul fără să aibă alături o sticlă de whisky, pe care o “dovedeşte” pînă la destinaţie.

La Mănăstirea Putna, selecţionerul ar putea afla tactica care l-a ajutat pe Ştefan cel Mare să cîştige bătăliile cu turcii