Life

Rețetă de mâncare de mazăre cu pui. E gustoasă și nu te costă mult

Mâncarea de mazăre este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Acest preparat culinar te scutește de foarte mult timp în bucătărie și nu te costă mult.
25.01.2022 | 09:38
Reteta de mancare de mazare cu pui E gustoasa si nu te costa mult
Mâncare de mazăre cu piept de pui. O rețetă delicioasă și sănătoasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Felul de mâncare rapid și la îndemâna oricui constă în combinația dintre carnea de pui și mazăre. Acest preparat culinar merge de minune la o masă de prânz.

FANATIK îți dezvăluie în rândurile de mai jos care sunt ingredientele pentru mâncarea de mazăre, dar și care sunt pașii de care trebuie să ții cont.

ADVERTISEMENT

Și unde mai pui că acest fel de mâncare este unul care amintește de anii copilăriei. De asemenea, poate avea mai multe legume.

Mâncare de mazăre cu piept de pui. O rețetă delicioasă și sănătoasă

Ingredinte pentru mâncarea de mazăre:

  • 800 grame de mazăre din conservă
  • 500 grame carne de pui
  • 400 grame de roșii din conservă
  • 250 ml de apă
  • 2 linguri de făină albă
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ardei
  • sare și piper, după gust
  • o legătură de mărar.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare mâncare de mazăre. Pașii de care să ții:

  1. Carnea de pui se taie în bucăți potrivite
  2. Carnea se pune într-o oală în puțin ulei și se condimentează cu sare și piper
  3. Se picură și puțină sare și se lasă totul la foc mediu la înăbușit. Se acoperă cu un capac
  4. Se lasă carnea pe foc pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate din oală când este gata
  5. Se adaugă ceapa și ardeiul tocate, puțină sare și se lasă legumele la prăjit până se înmoaie bine
  6. Pont: dacă e nevoie se adaugă puțină apă
  7. Făina se amestecă cu apă până se formează un fel de maioneză. Trebuie să devină un sos alb
  8. Se adaugă roșiile din conservă strivite cu furculița
  9. Se lasă oala acoperită cu capac pentru 10 minute
  10. Se drege mâncarea cu un sos de sare și piper
  11. Se adaugă carnea în sosul obținut și apoi mazărea
  12. Se lasă câteva minute pe foc
  13. Când se stinge aragazul se pune legătura de mărar tocat
  14. Oala trebuie să stea acoperită cu capac preț de 10 minute ca să se îmbine toate aromele
  15. Spor la treabă!