News

Mâncare expirată de 6 ani în restaurantele din Delta Dunării. „Este imposibil să existe vreo explicație”

Restaurantele din Delta Dunării pun în pericol sănătatea oamenilor. A fost găsită mâncare expirată de 6 ani în urma unui control ANPC.
22.08.2021 | 14:36
Mancare expirata de 6 ani in restaurantele din Delta Dunarii Este imposibil sa existe vreo explicatie
ADVERTISEMENT

Stare dezastruoasă găsită de ANPC în restaurantele din Delta Dunării. Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au descoperit produse expirate din 2015.

Aceste produse erau vândute turiștilor. După ce au fost verificate 50 de firme, peste 40 de tone de alimente neconforme au fost confiscate, conform Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

,,Este imposibil să existe vreo explicatie şi ca urmare nici nu poţi să asculţi vreo explicaţie’’, a precizat Sorin Susanu, comisar șef ANPC.

Controale în restaurantele din Delta Dunării. Au fost confiscate peste 40 de tone de alimente neconforme

Inpsectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au găsit în lăzile frigorifice sarmale congelate de mai bine de un an. Acestea urmau să le fie servite turiștilor veniți în vacanță. Oamenii nu aveau nicio idee ce pericol îi pândește dacă aleg una din aceste locații.

ADVERTISEMENT

În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

Peste 50 de firme au fost verificate la Murighiol, în ultimele patru zile

Câteva dintre restaurantele cu probleme sunt ale unor hoteluri frecventate des de turiști.

„Peste 53 de agenți au fost controlați. Comandamentul din Deltă nu s-a mai desfășurat de ani de zile. Bilanțul negru arată că sunt produse expirate din 2014, lucru inacceptabil.

Și la Năvodari e la fel de grav. Activitatea a mai fost suspendată, iar acest operator nu a înțeles nimic, a fost găsit din nou cu peștele depozitat în condiții de neacceptat, care pun în pericol sănătatea turiștilor”, a declarat Sorin Susanu, comisar șef ANPC, la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au găsit mizerie de nedescris și într-un restaurant din Năvodari. Aragazul era plin de grăsime, iar chiuvetele erau înfundate şi pline cu apă murdară.

În urma controalelor desfășurate în ultimele zile au fost confiscate zeci de tone de produse neconforme.

ADVERTISEMENT

,,Discutăm de peste 41 de tone de produse alimentare neconforme care au fost oprite de la comercializare’’, a transmis comisarul șef ANPC.

ADVERTISEMENT