News

Mâncare stricată pentru persoanele aflate în carantină. Mai multe firme de catering, amendate şi închise temporar

29.04.2020 | 16:09
Mancare stricata pentru persoanele aflate in carantina Mai multe firme de catering amendate si inchise temporar
ADVERTISEMENT

Mai multe firme din județele Dolj și Teleorman au fost închise temporar pentru nereguli privind cazarea şi asigurarea hranei persoanelor aflate în carantină instituționalizată.

Firme închise pentru nereguli privind cazarea şi asigurarea hranei persoanelor aflate în carantină

Conform news.ro, comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit o serie de nereguli la firmele controlate, care asigură cazarea și hrana persoanelor aflate în carantină instituționalizată, și au decis închiderea lor temporară.

ADVERTISEMENT

Comisarii au găsit nereguli legate de igienă şi condiţiile de păstrare a alimentelor, dar şi pentru folosirea de produse expirate, iar firmele au fost și amendate cu suma totală de 68.000 de lei.

Trei dintre centrele controlate în Craiova au fost închise pe o perioadă de până la şase luni, pentru remedierea deficienţelor. Agenţii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 48.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La Teleorman s-a dat o amendă de 20.000 de lei

De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a mai făcut un control la o unitate din judeţul Teleorman, după ce s-a autosesizat în urma unei postări pe o pagină de socializare.

”În urma verificărilor realizate s-au constatat următoarele abateri: folosirea de materii prime pentru prepararea hranei cu data durabilităţii minimale/data limită de consum depăşită și nerespectarea condiţiilor de păstrare”, se arată în comunicatul ANPC.

ADVERTISEMENT

Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă.

La mijlocul lunii aprilie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa a anunțat că a găsit nereguli grave la firma care prepară mâncarea pentru persoanele carantinate pe litoral.

ADVERTISEMENT

Pentru abaterile de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 de lei, dispunându-se și măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 de kilograme de materii prime şi preparate culinare.

ADVERTISEMENT