Life

Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider. Se umple de bacterii și spori și îți face praf digestia

Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider. Poate nu credeai asta, dar se umple de bacterii și spori și îți face praf digestia.
18.10.2024 | 18:00
Mancarea pe care nu trebuie sa o tii mai mult de 3 zile in frigider Se umple de bacterii si spori si iti face praf digestia
Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Tu știi care e mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider? Aceasta se umple de bacterii destul de repede și totodată poate să îți afecteze enorm digestia. Astfel, mai bine ții cont de aceste recomandări.

Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider

Dacă obișnuiești să prepari mâncare gătită, află că nu e bine să o păstrezi prea mult timp la frigider. Specialiștii spun că există riscul ca aceasta să fie umplută de bacterii, iar mai apoi pot urma probleme de sănătate grave.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care aleg să își prepare zilnic meniul, în timp ce altele aleg să facă mese pentru întreaga săptămână și să le consume treptat. Înainte de toate însă, e bine să luăm în calcul și riscurile.

Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider este chiar tocănița. E delicioasă, pentru mulți are gustul și mirosul copilăriei, însă microbiologii trag un semnal de alarmă în acest sens.

ADVERTISEMENT

„De la tocăniță, asta e cea mai urâtă – punctul acela negru arată că acolo s-a dezvoltat salmonela. Iar în rest sunt enterobacterii – acelea care au colorație galbenă”, a spus un expert în microbiologie, conform stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Preparatele cu bulion, un pericol după câteva zile la frigider

Expertul în microbiologie Gabriela Isopencu a recoltat probe din diferite feluri de mâncare adorate de români. Acesta au fost recoltate în urmă cu o săptămână, iar rezultatul a fost unul complet neașteptat.

Se pare că nu toate alimentele pot fi păstrate la frigider o bună perioadă de timp. Ciorbele, dar și tocănița, spre exemplu, pot deveni un pericol pentru sănătate în scurt timp, avertizează aceasta.

ADVERTISEMENT

„Frigiderul nu trebuie supraîncărcat cu produse, pentru că răcirea nu se face corect. Frigul nu ajunge să asigure temperatura de maxim 4 grade pentru toate produsele, dacă e îndesat. Ciorbele şi tocănițele se pun în recipiente închise ermetic. Nu în oala cu capac, eventual cu polonicul lăsat în oală. În niciun caz, mediul e deschis”, a spus expertul.

Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider este, deci, cea care conține suc de roșii sau bulion. Expertul spune că aceasta poate deveni extrem de periculoasă în timp și totodată poate și fermenta.

„E cel mai ușor accesibil, are din belșug azot și carbon pentru creșterea microorganismelor, de aceea trebuie bine fiert, pentru a nu permite explozia sporilor. Aţi văzut, deschidem borcanul cu bulion și imediat face mucegai sau fermentează. Pus în recipiente ermetice, și tocăniţa nu mai mult de trei zile după preparare în frigider”, a mai completat Conf. univ. dr. Gabriela Isopencu.