Iarna este sezonul schimbărilor, inclusiv al celor de ordin alimentar. Tocmai de aceea, Mihaela Bilic a venit cu o propunere ideală pentru sezonul rece. Poate fi consumată fără probleme, căci nu îngrașă.
Mihaela Bilic este recunoscută datorită sfaturilor și recomandărilor pe care le oferă tuturor celor care o urmăresc. Nutriționista a schimbat viața multor persoane, iar acum, în plin sezon rece, propune o mâncare ideală pentru organism.
Mihaela Bilic nu a uitat nici de faptul că a început Postul Crăciunului. Tocmai de aceea, recomandarea ei este potrivită și pentru cei care au de gând să se abțină de la alimentele ”de dulce”.
Potrivit nutriționistului, în această perioadă este recomandat să consumăm multe supe și ciorbe. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințe și nu trebuie să ne face griji referitoarea la siluetă.
Mihaela Bilic a declarat că supele și ciorbele nu îngrașă, mai ales dacă se respectă cantitatea ingredientelor. Potrivit Mihaelei, pofticioșii pot adăuga cartofi sau chiar orez în supe, fără să își facă probleme.
”Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne, diluat în multă apă. Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav. O lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei.”, a spus nutriționistul în emisiunea ”Doctor de bine”.
Tot pentru perioada rece, Mihaela Bilic recomandă și supa-cremă, însă, cu câteva precizări. Această supă trebuie preparată cu atenție ca să nu devină o adevărată capcană pentru siluetă.
De obicei, cartofii sunt cei care dau supei consistența, dar, uneori, unii bucătari mai folosesc și făină. Tocmai de aceea, Mihaela Bilic recomandă ca supa cremă să fie preparată acasă, pentru a ști exact ce consumi.
”Supa-cremă este în principiu o ciorbă de legume băgată la blender. Consistența ei cremoasă este dată de cartofi, rădăcinoase sau leguminoase.
Ca să fie mai groasă și pentru un plus de gust, unele rețete conțin făină, unt sau smântână… iar asta poate să fie o capcană pentru siluetă! Din păcate făina încorporează și leagă grăsimea, nu o mai putem vedea.”, a mai spus Mihaela Bilic.
Pe lângă faptul că nu conțin multe calorii, supele și ciorbele oferă senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp. Mihaela Bilic susține că supele și ciorbele sunt prietenoase cu dieta și pot fi consumate atât la prânz, cât și seara.
”Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată de cei care țin diete ca fel unic, la masa de prânz sau la cină… e dietetică, echilibrată și foarte românească!”, a conchis nutriționistul.