Fără doar și poate, Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Drumul lui spre succes nu a fost deloc ușor, dar a meritat din plin. Acum, chef Scărlătescu este un exemplu pentru mulți, iar recomandările sale în materie de preparate sunt mereu binevenite.
Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de introduceri. Este cunoscut de o țară întreagă, iar ceea ce face este se poate numi artă în farfurie. Chef Scărlătescu a fost atras de bucătărie încă de mic, iar în tot acest timp, nu a făcut decât să se formeze ca profesionist.
De-a lungul carierei sale, juratul de la MasterChef România a pregătit mii de preparate. Chef Scărlătescu jonglează cu tot felul de texturi și gusturi, iar rezultatul este mereu o încântare pentru papilele gustative.
Pentru că are o comunitate impresionantă de fani, Cătălin Scărlătescu ține constant legătura cu ei. Așa cum era de așteptat, cele mai multe întrebări pe care le primește sunt legate de mâncare și de combinații culinare de succes.
În plin sezon estival, chef Scărlătescu are o recomandare care, potrivit spuselor lui, este ideală pentru zilele toride. Cei care nu vor să stea prea mult în bucătărie, dar, totuși, vor să se bucure de o gustare delicioasă, pot încerca recomandarea lui Scărlătescu.
”Un pepene rece cu un pic de brânză telemea este cel mai ușor și cel mai fantastic preparat pentru zilele calde.”, a spus Cătălin Scălătescu, în exclusivitate pentru viva.ro.
Mulți dintre fanii chef-ului cunosc faptul că acesta se bucură de un succes uimitor, însă, puțini sunt cei care știu cât de greu a fost drumul până aici. Cătălin Scărlătescu a muncit constant și și-a dorit să ajungă cea mai bună versiune a lui. Poate spune că a reușit, având în vedere ce se întâmplă în viața lui.
Cătălin Scărlătescu a fost mereu însetat de cunoaștere și așa se face că a învățat constant. Juratul de la MasterChef România își amintește câte cărți a cumpărat pentru a se forma și cât de greu a fost întregul proces. În ciuda eforturilor, totul a meritat din plin.
Bucătăria este marea lui pasiune și simte că trăiește pentru a găti preparate uimitoare. Însă, dacă nu ar fi avut șansa să fie bucătar, Cătălin Scărlătescu ar fi avut o variantă de rezervă.
”Dacă n-aș fi fost bucătar, cred că mi-ar fi plăcut să fiu somelier. Sunt un mare, mare fan al vinului. Îmi place vinul din toate punctele de vedere. Nu neapărat să beau vin, cât să înțeleg vinul.”, a mai spus Scărlătescu pentru sursa menționată.