Mâncarea românească după care străinii sunt înnebuniți. Are un gust demențial, e compusă din câteva ingrediente ieftine, dar puțini români știu s-o prepare cum trebuie. Te trimite instant cu gândul la copilărie.
Preparatul culinar tradițional care i-a cucerit pe turiștii străini. Are o savoare aparte și se face din câteva produse simple. Se poate consuma indiferent de sezon pentru că are un gust care te transpune pe prispa bunicilor de la țară.
Un top efectuat de TasteAtlas pe baza evaluărilor oferite de turiști care călătoresc în întreaga lume a dezvăluit care este felul de mâncare care i-a dat pe spate pe oameni. Pe lângă mujdeiul de usturoi și plăcintă aromână se găsește vestitul bulz.
Acesta ocupă locul al treilea, dovadă că este foarte apreciat de cei care au ajuns în România de-a lungul timpului. Acesta are în compoziția sa mămăligă, în timp ce umplutura este una cremoasă pe bază de brânză sau urdă.
Preparatul culinar tradițional se face extrem de simplu, ușor și rapid. Și unde mai pui că nu este nevoie să mergi la magazin, la cumpărături pentru că ai, cu siguranță, deja în casă toate alimentele necesare pentru bulz.
Bulzul tradițional se face din mămăligă caldă și brânză, însă specialiștii în domeniul culinar spun că există mai multe rețete. Una dintre acestea are în compoziția sa mai multe ingrediente pe lângă cele două enumerate mai devreme.
Așadar, preparatul trebuie să mai conțină costiță afumată, ulei, slănină, puțină smântână și puțin unt. Mămăliga se face din mălai, apă și sare și apoi se lasă se răcească cel puțin o zi. Se scoate brânza de la frigider și se fărămițează puțin.
Costița și slănina se taie feliuțe subțiri, în timp ce untul se lasă la temperatura camerei înainte de a fi folosit. Mămăliga rece se împarte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mâna, se turtește, iar la mijloc se face o gaură în care se adaugă brânza.
Se pune o bucățică de unt, kaiserul, slănina și apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare. Compoziția nu trebuie să iasă din interior. Ulterior, se pun aceste ”mingi” pe grătar până când se topește brânza din interior.
Bulzul este gata în momentul în care mămăliga a făcut o crustă la exterior. Mare atenție, nu trebuie să fie ars! Acest fel de mâncare tradițională adorat de toți străinii se servește cald cu puțină smântână deasupra.