Life

”Mâncarea săracilor” din trecut care a ajuns o delicatesă astăzi. Era considerată „carne de aruncat la gunoi”, acum nu și-o permite oricine

”Mâncarea săracilor” văzută ca o „carne de aruncat la gunoi” s-a transformat azi într-o delicatesă. Puțini au bani pentru ea.
21.04.2024 | 09:36
Mancarea saracilor din trecut care a ajuns o delicatesa astazi Era considerata carne de aruncat la gunoi acum nu sio permite oricine
”Mâncarea săracilor” văzută ca o „carne de aruncat la gunoi” s-a transformat azi într-o delicatesă. Puțini au bani pentru ea. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

“Mâncarea săracilor” din trecut care a ajuns o delicatesă astăzi. Era considerată „carne de aruncat la gunoi”, acum nu și-o mai permite oricine. Aceasta era consumată în cantități foarte mari în timpul epocii coloniale americane.

”Mâncarea săracilor” văzută ca o „carne de aruncat la gunoi” s-a transformat azi într-o delicatesă. Puțini au bani pentru ea

”Mâncarea săracilor” văzută ca o „carne de aruncat la gunoi” s-a transformat azi într-o delicatesă. Puțini au bani pentru ea. În trecut crustaceele nu lipseau de pe mesele servitorilor, prizonierilor și familiilor sărace care nu își permiteau să mănânce altceva.

ADVERTISEMENT

Triburile indigene care locuiau lângă coastă obișnuiau să folosească homarii ca îngrășământ sau momeală pentru pește, nicidecum să îi consume. Cochiliile de homar erau văzute ca un semn de sărăcie și de degradare.

În acele vremuri oamenii îngropau resturile în curtea din spate casei pentru a nu fi văzute de vecini. Aveau o reputație proastă pentru că erau extrem de abundenți și se prindeau extrem de ușor. Primii coloniști mâncau homar prăjit întreg, îl puneau în tocană sau îl făceau pastă.

ADVERTISEMENT

Potrivit cespun.eu, la începutul secolului al XIX-lea, un kilogram de homar costa în Boston, Statele Unite ale Americii, 11 cenți, în timp ce un kilogram de fasole era 53 de cenți. Crustaceele erau folosite adesea drept hrană pentru pisici.

Cum a ajuns homarul o delicatesă

Homarul avea să devină o delicatesă abia spre sfârșitul secolului al XIX-lea când sistemul de căi ferate a început să se extindă. Companiile au decis să servească călătorilor această carne în restaurantele din tren pentru că era ieftin.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la acea vreme se găsea foarte ușor, în cantități mari și era necunoscut de pasagerii din zonele interioare ale țării. Foarte mulți l-au considerat delicios și au început să îl ceară des, doar că homarii au început să fie mai puțini.

De asemenea, carnea de homar a fost conservată și vândută în toată țara, sporind și mai mult cererea. În anii 1920 cererea a început să fie tot mai mare, iar în anii 1950 homarul și-a consolidat statutul de delicatesă.

ADVERTISEMENT

A început să fie savurat de vedetele de cinema și de oamenii bogați din întreaga lume. În momentul de față, iubitorii de fructe de mare scot bani frumoși din buzunar pentru a avea pe masă un astfel de preparat.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori