Mâncarea ultraprocesată nu are deloc beneficii pentru organism. Din contră, potrivit specialiștilor, aceasta poate scurta drastic durata de viață a celor care o consumă. Cât minute din viață îți răpește un hotdog sau un sandviș.
Mâncarea procesată se înscrie pe lista celor mai rele lucruri pe care le putem oferi organismului nostru. Chiar dacă este delicioasă și potolește foame, plăcerea de minut te poate costa mai mult decât ți-ai închipui.
Din păcate, în ziua de azi, mâncarea procesată este la tot pasul. Din cauza ritmului alert de viață, multe persoane nu au timp să mai gătească și optează pentru aceste variante nesănătoase.
Nutriționiștii trag constant semnale de alarmă și îi îndeamnă pe toți să stea departe de mâncarea procesată. Pentru a-i convinge că este dăunătoare, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu ale cărui concluzii sunt îngrijorătoare.
Potrivit oamenilor de știință, mâncarea ultraprocesată scurtează durata de viață. Din cauza conservanților, a emulgatorilor și ale aromelor artificiale, produsele ultraprocesate sunt periculoase pentru organism.
Cercetătorii susțin că mâncarea ultraprocesată este dăunătoare, însă, dintre toate produsele, cel mai periculos este hotdogul. Aparent un preparat banal, hotdogul îți poate ”fura” din viață 36 de minute.
Nici celelalte preparate nu sunt mai prietenoase cu organismul. Potrivit oamenilor de știință, inclusiv sandivșul pe care multă lume îl consumă este dăunător. Delicios și ideal de consumat dimineața, acesta îți poate scurta viața cu 13 minute.
Mâncarea de la fast-food este și ea o amenințare pentru o viață longevivă. Preparatele de tip fast-food le fac cu ochiul pofticioșilor și mulți le consumă, fără să știe că vor plăti cu minute din viața lor. De exemplu, un simplu cheesburger îți ”fură” din viață 9 minute.
Nu doar mâncarea ultraprocesată este periculoasă, ci și băuturile carbogazoase care conțin mult zahăr. Un singur pahar de Cola îți scurtează viața cu 12 minute, potrivit specialiștilor.
Date fiind aceste concluzii îngrijorătoare ale studiului, cercetătorii recomandă tuturor să adopte o dietă echilibrată bazată pe alimente sănătoase. Nu ar trebui sub nicio formă să lipsească din meniul zilnic fructele și legumele.