Fotbal international

Manchester City a atacat la TAS decizia de a fi exclusă din cupele europene. Primul termen al procesului se va judeca pe 8 iunie

19.05.2020 | 20:12
Manchester City a atacat la TAS decizia de a fi exclusa din cupele europene Primul termen al procesului se va judeca pe 8 iunie
ADVERTISEMENT

Manchester City a atacat decizia TAS de a o exclude pe campioana Angliei din cupele europene, iar primul termen al procesului se va judeca pe data de 8 iunie.

Manchester City a atacat la TAS decizia de a fi exclusă din cupele europene

Manchester City se ține tare în războiul cu UEFA și a atacat la TAS decizia de a fi exclusă din cupele europene, din cauza fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

„Manchester City își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de UEFA, dar nu suntem surprinși de anunțul făcut de forul continental. Mai pe scurt, acesta este un caz inițiat de UEFA, urmărit de UEFA și judecat de UEFA.

Clubul va lua o hotărâre imparțială cât mai repede posibil și se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)”, a fost reacția celor de la Manchester City imediat după hotărârea luată de UEFA.

ADVERTISEMENT

UEFA a motivat decizia

UEFA a explicat într-un comunicat motivele pentru care a cerut o pedeapsă dură pentru Manchester City: Am luat în considerare toate probele și am ajuns la concluzia că Manchester City a săvârșit încălcări grave ale regulamentului de licențiere și fair-play financiar, prin supraevaluarea veniturilor din sponsorizări, în perioada 2012 – 2016.

Comisia a constatat, în același timp, că Manchester City nu a cooperat în această anchetă”.

„Decizia camerei este supusă recursului la TAS, iar dacă Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicată înainte de prezentarea deciziei finale a TAS.

ADVERTISEMENT

Astfel, UEFA nu va mai face vreun comentariu pe aceasta temă”, a transmis, în luna februarie, UEFA”, s-a arătat în comunicatul UEFA.

În actualul sezon, Manchester City s-a calificat fără probleme mai departe de grupele UEFA Champions League, iar în prima manșă a optimilor de finală s-a impus cu 2-1 în fața lui Real Madrid, pornind cu prima șansă la retur în fața spaniolilor.

ADVERTISEMENT
Tags: