Premier League

Manchester City a dat lovitura! Cel mai consistent contract de sponsorizare din istoria clubului

03.08.2018 | 19:35
Manchester City a dat lovitura Cel mai consistent contract de sponsorizare din istoria clubului

Manchester City a dat lovitura! Oficialii clubului au semnat cel mai consistnt contract de sponsorizare din istoria clubului. Cetățenii au ajuns la o înțelegere de 50 de milioane de euro pe an cu Puma pentru echipamentele sportive din sezonul 2019 – 2020.

Jurnaliștii spanioli de la Mundo Deportivo scriu că acordul va include tot grupul City Football, cu excepția celor de la New York City. Asta pentru că toate cluburile de fotbal din campionatul Statelor Unite ale Americii au contract cu Adidas, MLS încheind un contract cu firma de echipamente sportive. Actuala înțelegere a celor de la Manchester City cu Nike este estimată la 20 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că noul contract semnat cu Puma va fi mai mult decât dublu: 50 de milioane de euro pe an.

Cei mai bucuroși de această schimbare par a fi fanii lui City, care în repetate rânduri s-au declarat nemulțumiți de echipamentul de bază. Manchester City a înregistrat venituri record de 473,4 milioane de euro anul trecut. În prezent, Barcelona are cea mai convenabilă înțelegere cu sponsorul de echipamente: 100 de milioane de lire sterline pentru perioada 2018 – 2028. Este urmată de Manchester United, cu un contract de 75 de milioane de lire sterline cu Adidas, pentru perioada 2015 -2025. Pe locul trei se clasează Chelsea, care are contract cu Nike, însemnând 60 de milioane de lire sterline pentru perioada 2017 – 2032.

Manchester City a dat lovitura! Cel mai consistent contract de sponsorizare din istoria clubului

Manchester City se pregătește de un nou sezon de Premier League, după ce în precedentul a defilat și a câștigat titlul cu 100 de puncte, record absolut în campionatul Angliei. Cetățenii și-au întărit lotul prin aducerea lui Riyad Mahrez de la Leicester City. Jucătorul a semnat cu campioana Angliei pentru o sumă care devine recordul în materie de mercato în cazul echipei pregătite de Pep Guardiola: 65 de milioane euro. Contract pe cinci ani pentru jucătorul în vârstă de 27 de ani, campion cu Leicester în urmă cu trei sezoane.

Mahrez a fost declarat jucătorul sezonului în Premier League la capătul sezonului 2015-2016 şi încerca de vreo doi ani să tot plece la un club de top,  dar mereu i-au apărut în cale obstacole. Acum şi-a văzut visul împlinit şi spune că “este pur şi simplu încântat că va putea juca sub comanda lui Pep Guardiola, antrenorul care a redefinit cu metodele sale fotbalul englez şi care a făcut din City un club de mare succes. Sunt convins că vom avea în faţă ani buni de performanţe extraordinare împreună cu Pep Guardiola.”

De altfel, Mahrez, care şi-a ales să poarte numărul 26, a fost dorit insistent de Guardiola încă din iarnă,  dar atunci nu a putut să îl ia de la Leicester. La semnarea contractului de către internaţionalul algerian a venit şi soţia acestuia, Rita. City are în proiect să construiască un club care să poată ataca, în sfârşit, trofeul Champions League. Din acest transfer de departe cei mai câştigaţi sunt cei de la Leicester City. Pentru că ei stabilesc, probabil, un adevărat record de profit. Asta pentru că “vulpile” l-au transferat pe Mahrez în 2014 de la clubul francez Le Havre pentru suma incredibil de mică de 700.000 de euro. Aşadar, un profit de 64,3 milioane euro!