Fotbal international

Manchester City a dat lovitura la Paris. Presa europeană elogiază triumful echipei lui Pep Guardiola

29.04.2021 | 00:50
Manchester City a dat lovitura la Paris Presa europeana elogiaza triumful echipei lui Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

PSG și Manchester City n-au riscat decât atât cât au considerat necesar și trupa lui Pep Guardiola a profitat de naivitatea francezilor, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. La pauză, parizienii erau în avantaj. A doua repriză au strălucit ”cetățenii” britanici. Așa a interpretat presa europeană succesul lui Manchester City pe Parc des Princes.

Marquinhos a înscris primul gol la capătul unei faze fixe în care apărarea lui City nu a avut reacție. Nu e mai puțin adevărat că Di Maria a centrat perfect pentru lovitura de cap a căpitanului parizienilor.

ADVERTISEMENT

În primele 45 de minute, City nu și-a creat vreo ocazie cu adevărat importantă la poarta lui Navas, dar avea să aibă o cu totul altă abordare în repriza a doua. Englezii au avut de partea lor posesia și cam atât. Abia după minutul 60, trupa lui Guardiola a apărut cu adevărat important în preajma careului advers, iar golul căzut din cer al lui De Bruyne a întors soarta întâlnirii.

Manchester City, lăudată de jurnaliștii europeni

Fără să fie o echipă care să-și creeze ocazii importante, Manchester City a știut să gestioneze perfect manșa întâi a semifinalei din Liga Campionilor de pe Parc des Princes și pornește cu prima șansă în returul de pe Etihad Stadium, de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

”PSG răsturnat de Manchester City în prima manșă a semifinalei din Liga Campionilor”, a titrat L’Equipe.

”În ciuda unei prime perioade excelente, PSG a fost întoarsă de Manchester City în prima manșă a semifinalei din Liga Campionilor. PSG va avea nevoie de o evoluție mult mai convingătoare, marțea viitoare, pe Etihad Stadium. Fiecare echipă a avut momentele ei speciale. PSG a jucat minunat în prima repriză, a fost răsplătită cu golul lui Marquinhhos, dar Manchester City a preluat controlul după pauză, când Parisul a dispărut. Echipa lui Guardiola a schimbat jocul datorită lui De Bruyne și Mahrez. Parisul va trebui să facă un meci magnific săptămâna viitoare pe Etihad Stadium pentru a mai spera la calificarea în finală”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Victorie memorabilă la Paris”, a titrat The Mirror.

”Manchester City a produs un fotbal uimitor în a doua repriză și a întors rezultatul împotriva PSG în prima manșă a semifinalei din Liga Campionilor. Echipa lui Pep Guardiola este aproape de prima finală în Ligii Campionilor, după evoluția de pe Parc des Princes. A început slab, dar Guardiola a găsit rezolvările și-a câștigat meciul. PSG părea foarte stăpână pe situație și a preluat conducerea prin capul lui Marquinhos. City s-a activat în repriza a doua, și a marcat prin Kevin De Bruyne și Mahrezși are un avantaj imens înaintea jocului retur”, spune The Mirror.

”Neymar, discret, în timp ce Kevin De Bruyne a strălucit”, a notat și The Telegraph.

”Manchester City revine după două greșeli prostești ale lui PSG și e cu un pas în finală” – Marca.

ADVERTISEMENT

Se vede finala de la Istanbul

Manchester City are prima șansă la calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce s-a impus în manșa întâi a semifinalei cu PSG chiar pe Parc des Princes, cu scorul de 2-1.

Ar fi prima finală de Ligă a lui Pep Guardiola după ce a părăsit Barcelona, antrenorul spaniol nereușind această performanță nici în cei trei ani cât a stat la Bayern, nici în primele patru sezoane cât a pregătit-o pe City.

Returul dintre City și PSG este programat marțea viitoare, la Manchester.

ADVERTISEMENT