Sport

Manchester City l-a prezentat oficial pe Jack Grealish! A devenit cel mai scump transfer din Premier League

Jack Grealish a decis să plece de la Aston Villa și va juca la Manchester City, ”cetățenii” urmând să plătească o sumă uriașă pentru transfer.
05.08.2021 | 22:10
Manchester City la prezentat oficial pe Jack Grealish A devenit cel mai scump transfer din Premier League
ADVERTISEMENT

Internaționalul englez a impresionat în sezonul precedent și a prins lotul naționalei Angliei care a ajuns până în finala Euro 2020.

Iubit de fani, care l-au cerut tot timpul în teren, Grealish a fost mai mult rezervă la turneul final, iar în semifinale a fost chiar umilit de selecționerul Gareth Southgate, care l-a băgat în teren în minutul 69, dar l-a scos în prima repriză a prelungirilor.

ADVERTISEMENT

Jack Grealish, transferat de Manchester City

Cu toate că nu a putut ajuta reprezentativa Angliei să câștige primul său titlu european, Jack Grealish a rămas o țintă pe piața transferurilor și în cele din urmă și-a dat acordul de a merge la campioana Manchester City.

Dorit cu insistență de managerul Pep Guardiola, mijlocașul de 25 de ani a menținut suspansul în ultima lună, dar în cele din urmă oferta ”cetățenilor” l-a convins să facă pasul la nivelul următor și să plece de la Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că Manchester City va plăti 100 de milioane de lire sterline (117 milioane de euro) pentru aducerea lui Grealish, ceea ce înseamnă că mijlocașul va deveni cel mai scump transfer din istoria Premier League.

Grealish a doborît recordul lui Pogba

”Jack Grealish la Manchester City! Hârtii semnate în această seară (n.r. – miercuri seară) între Aston Villa și City. Suma finală este de 100 milioane de lire sterline și contract semnat până în iunie 2026. Grealish va face vizita medicală joi dimineață la Manchester pentru a finaliza contractul-record”, a scris ziaristul italian pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Suma record de până acum pentru transferul unui jucător la un club englez este cea de 89 de milioane de lire sterline (104 milioane de euro) plătite de Manchester United pentru aducerea mijlocaşului francez Paul Pogba de la Juventus Torino în 2016.

Jack Grealish, care mai avea încă patru ani de contract cu Aston Villa, a marcat şase goluri şi a oferit zece pase decisive pentru formația din Birmingham în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Aston Villa i-a găsit înlocuitor

În locul lui Grealish, Aston Villa l-a transferat deja pe atacantul Leon Bailey de la echipa germană Bayer Leverkusen. Jamaicanul a semnat un contract pe patru sezoane cu gruparea din Premier League, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 30 milioane lire sterline (aproximativ 35 de milioane euro).

După ce naționala Angliei a pierdut finala Euro 2020 în fața Italiei la loviturile de departajare, fostul mijlocaș Roy Keane l-a acuzat pe Jack Grealish că ar fi evitat să se expună și să execute un penalty între primii cinci.

Internațional englez s-a apărat imediat și a declarat că el și-a exprimat opțiunea de a executa o lovitură de departajare, dar selecționerul Gareth Southgate a fost în cele din urmă omul care a luat decizia finală.

ADVERTISEMENT
Tags: