Fotbal international

ULTIMĂ ORĂ. Manchester City, afară din Champions League?! New York Times, anunț din culisele UEFA. Motivul deciziei incredibile

13.05.2019 | 23:16
ULTIMA ORA Manchester City afara din Champions League New York Times anunt din culisele UEFA Motivul deciziei incredibile

Campioana din Premier League, Manchester City, ar putea fi scoasă din Champions League, după ce au fost constatate mai multe nereguli financiare la clubul englez. Publicația New York Times a dezvăluit această informație și scrie că autoritățile engleze și oficialii UEFA investighează de mai mult timp acest caz.

Va fi dată afară Manchester City din Champions League?

Manchester City se află în plină sărbătoare după ce a câștigat în acest weekend titlul de campioană în Premier League, dar această bucuria ar putea fi umbrită de o decizie a UEFA, care ar putea scoate clubul în afara Champions League. Englezi sunt vizați de o anchetă cu privire la anumite nereguli financiare, dar sursa citată explică faptul că încă nu s-a decis dacă suspendarea va fi aplicată în ediția viitoare sau în sezonul 2020-2021, mai ales că timpul îi presează pe cei de la UEFA, deoarece noul sezon va începe în luna iunie.

Membrii camerei de anchetă a consiliului de control financiar al UEFA, un grup creat pentru a analiza conturile cluburilor suspectate de încălcarea reglementărilor stricte de control al costurilor, s-au întâlnit acum două săptămâni la Nyon pentru a-și finaliza concluziile. Liderul acestei comisii, fostul premier belgian Yves Lemetre, va fi cel care va avea ultimul cuvânt, dar se așteaptă ca organismul să solicite o interdicție de cel puțin un an.

Josep Guardiola în timpul meciului Burnley - Mancheester City din Premier League
Josep Guardiola în timpul meciului Burnley – Mancheester City din Premier League

Ce li se reproșează celor de la Manchester City

Oficialii clubului englez au negat în mai multe rânduri că au încălcat regulile fair-play-ului financiar. ”Acuzațiile de nereguli financiare sunt în întregime false. Conturile clubului sunt în regulă”, este anunțul făcut de gruparea din Manchester la începutul anului. Principala acuzație care le este adusă celor de la City este s-ar fi folosit de contracte de sponsorizare pentru a “fenta” regulile cu privire la numărul de proprietari care au dreptul de a “pompa” bani în club.

Manchester City este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, șeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan, fratele conducătorului Emiratelor Arabe Unite, investind mai multe miliarde de euro în jucători, antrenor, și facilități pentru echipă de la preluarea clubului. ”Cetățenii” au devenit o forță pe plan intern, acolo unde au câștigat patru titluri în ultimii opt ani, dar au rămas fără performanță la nivel continental.

Tags: