Fotbal international

Manchester City ar putea să fie exclusă din Liga Campionilor! Motivul pentru care “cetăţenii” se tem de o pedeapsă drastică

03.03.2019 | 17:32
Manchester City ar putea sa fie exclusa din Liga Campionilor Motivul pentru care cetatenii se tem de o pedeapsa drastica

Manchester City ar putea să fie exclusă din Liga Campionilor după noi informaţii apărute în investigaţia Football Leaks. Campioana Angliei ar fi încălcat Fair-Play-ul Financiar impus de UEFA, iar dovezile au fost aduse de jurnaliştii de la Der Spiegel.

Manchester City ar putea să fie exclusă din Liga Campionilor. Mail-urile care pot condamna campioana Angliei

Manchester City ar putea să fie exlusă din Liga Campionilor, iar motivul ar fi că mai multe fonduri ilegale au intrat în conturile clubului. Conform mai multor mail-uri, oficialii campioanei Angliei au acceptat ca anumiţi sponsori să plătească sume mari de bani, peste plafonul indicat de UEFA în Fair-Play-ul Financiar.

“Aşa cum am discutat, plata anuală obligatorie a Aabar (n.r. firmă de investiţii care a sponsorizat-o pe Manchester City) este de trei milioane de lire sterline. Restul sumei, de 12 milioane de lire sterline, vor veni din partea Majestăţii Sale (n.r. Sheikh Mansour)”, este mail-ul trimis de Simon Pearce, unul dintre oficialii lui Manchester City, către conducerea lui Aabar.

Manchester City ar putea să fie exclusă din Liga Campionilor. Anunţul făcut de oficialii clubului
Manchester City ar putea să fie exclusă din Liga Campionilor. Anunţul făcut de oficialii clubului

Răspunsul oferit de Manchester City la noile acuze

După ce Der Spiegel a dat publicităţii mail-urile care o incriminează pe Manchester City, însă oficialii campioanei Angliei nu se tem de o posibilă excludere din Liga Campionilor. “Nu avem niciun comentariu de făcut pentru aceste informaţii, care sunt scoase din context şi au fost furate de la City Football Group sau de la personalul clubului. Este clară tentativa de a deteriora reputaţia clubului”, a fost comunicatul de presă al clubului Manchester City.

UEFA a apelat la Yves Leterme, fost prim-ministru al Belgiei şi investigatorul șef al Corpului de Control Financiar de la UEFA, pentru a încerca să determine dacă Manchester City a încălcat Fair-Play-ul Financiar. Acesta a anunţat că echipa engleză ar putea să primească o pedeapsă drastică dacă va fi găsită vinovată.

Tags: