Sport

Manchester City, avertizată că transferul lui Erling Haaland ar avantaja-o pe Liverpool: „Cred că i-ar putea perturba un pic”

Formația lui Pep Guardiola, Manchester City, a fost avertizată că transferul lui Erling Haaland ar putea s-o avantajeze pe Liverpool în Premier League.
21.04.2022 | 23:10
Manchester City avertizata ca transferul lui Erling Haaland ar avantajao pe Liverpool Cred ca iar putea perturba un pic
Transferul lui Erling Haaland ar putea încetini jocul lui City, după părerea fostului jucător al lui Liverpool, Rickie Lambert. Sursa foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
ADVERTISEMENT

Manchester City este pregătită să-l transfere în această vară pe Erling Haaland, vedeta din Bundesliga. El are o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro și este din ce în ce mai sigur că norvegianul va pleca la finalul sezonului de la Borussia Dortmund.

Manchester City este avertizată în privința lui Erling Haaland

City a primit un avertisment în ceea ce privește transferul lui Erling Haaland chiar din partea unui fost jucător de la Liverpool, pe numele său, Rickie Lambert.

ADVERTISEMENT

Potrivit fostului atacant, semnarea lui Haaland de către Manchester City ar putea oferi un avantaj pentru echipa lui Jurgen Klopp în sezonul următor.

Lambert a sugerat că sosirea norvegianului pe Etihad Stadium ar putea s-o „perturbe” pe City în lupta pentru câștigarea altui titlu, precizând că ar dura ceva timp până când „cetățenii” se vor adapta la un sistem de joc având un atacant central.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător a declarat pentru talkSPORT: „Cred că modul în care joacă City… nu sunt prea sigur că un mare atacant central va fi bun pentru ei. S-ar putea să le ia ceva timp să se obișnuiască cu un nou mod de a juca cu ei. Cred că i-ar putea perturba un pic.

Dacă una dintre aceste echipe ajunge în față la începutul sezonului viitor, va fi foarte greu pentru cealaltă echipă să o prindă din urmă. Așadar, cred că ar putea fi un mic avantaj (n.r. – pentru Liverpool)”.

ADVERTISEMENT

Deși transferul lui Haaland ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru echipa lui Pep Guardiola în opinia lui Rickie Lambert, acesta a declarat ulterior că, odată ce atacantul își va finaliza acomodarea, Manchester City va fi „de neoprit”.

„Peste un an, Man City va fi de neoprit, pentru că el se va acomoda și va fi pur și simplu nedrept. Este nedrept că aduc acești jucători în fiecare an, jucători incredibili. Dar faptul că Klopp reușește să țină pasul cu ei și să-i învingă de multe ori, este de necrezut”, a adăugat Lambert.

ADVERTISEMENT

Câți bani va primi Erling Haaland la Manchester City

Potrivit The Mirror, Manchester City e gata să-i ofere atacantului de 21 de ani un salariu de 150 de milioane de euro.

Totuși, costurile pe care clubul le-ar surporta ar ajunge la 300 de milioane de euro, adăugându-se cei 75 de milioane de euro pentru plata clauzei de reziliere a lui Haaland și încă 70 de milioane de euro onorariu pentru agentul său, Mino Raiola.

ADVERTISEMENT