Fotbal international

Manchester City – Chelsea, a treia finală englezească din istoria Champions League! Cum s-au încheiat celelalte două

05.05.2021 | 23:58
Manchester City  Chelsea a treia finala englezeasca din istoria Champions League Cum sau incheiat celelalte doua
ADVERTISEMENT

Finala Champions League din sezonul 2020-2021 va fi Manchester City – Chelsea, aceasta fiind a treia întâlnirea între formații din Anglia în ultimul act al celei mai importante competițiie de cluburi din Europa.

”Cetățenii” au trecut cu un sec 4-1 la general de Paris Saint-Germain, finalista de anul trecut și echipa care le-a scos din cursă pe FC Barcelona și Bayern Munchen, deținătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Chelsea este probabil cea mai puțin așteptată finalistă, londonezii trecând într-un mod entuziasmant de multipla campioană Real Madrid.

O nouă finală englezească în Champions League: Manchester City – Chelsea

Astfel, marea finală de la Istanbul va fi Manchester City – Chelsea, pentru a treia oară în istoria Champions League două echipei englezești urmând să-și dispute prețiosul trofeu.

ADVERTISEMENT

Prima dată când englezii au acaparat ultimul act al Champions League se întâmpla în sezonul 2007-2008. Atunci, pe Lujniki din Moscova, Manchester United o învingea pe Chelsea la loviturile de departajare.

La 11 ani distanță, Tottenham Hotspur și FC Liverpool au ajuns la braț în finala celei mai frumoase competiții. ”Cormoranii” au dominat autoritar întâlnirea de pe Wanda Metropolitano din Madrid și s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Mohamed Salah și Divock Origi.

ADVERTISEMENT

Chelsea e la a treia finală UCL

De remarcat este faptul că Manchester City se află pentru prima dată în finala Champions League, după investiții masive ale șeicilor arabi. Însă, totul a fost posibil doar în momentul în care pe banca ”cetățenilor” a ajuns legendarul Pep Guardiola.

În schimb, pentru băieții de pe Stamford Bridge va fi a treia apariție în ultimul act al competiție. În afara finalei pierdute dramatic cu Manchester United, Chelsea a câștigat trofeul în 2011-2012, după o finală decisă tot la lovituri de departajare, cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Un alt amănunt interesant este faptul că Pep Guardiola ajunge într-o finală de Champions League după o pauză de 10 ani. Tehnicianul este la a treia finală din carieră, după cele din 2009 şi 2011, ambele câştigate cu Barcelona. Este prima oară când atinge această fază a competiţiei de când a plecat de la formaţia catalană, unde a triumfat alături de Lionel Messi.

ADVERTISEMENT