LIVE

Chelsea e noua „Regină a Europei” după 1-0 cu Manchester City în finala Ligii Campionilor. Video

Chelsea a învins cu 1-0 pe Manchester City în finala Ligii Campionilor și a devenit noua „Regină a Europei”.
29.05.2021 | 23:54
Chelsea e noua Regina a Europei dupa 10 cu Manchester City in finala Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Manchester City – Chelsea 0-1 (Havertz 43) – VEZI VIDEO

  • Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Zinchenko – B. Silva (64 Fernandinho), Gundogan, Foden  – De Bruyne (58 Jesus) – Mahrez, Sterling (77 Aguero). Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, B. Mendy, Fernandinho, J. Cancelo, E. Garcia. Antrenor: Pep Guardiola
  • Chelsea: Mendy – James, Azpilicueta, T. Silva (38 Christensen), Rudiger, Chilwell – Jorginho, Kante  – Mount (80 Kovacic), Havertz  – Werner (66 Pulisic). Rezerve: Kepa, Caballero, Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson. Antrenor: Thomas Tuchel

Min. 90+7: Ocazie rarisimă ratată de Mahrez, al cărui vole din 10 metri a trecut razant cu transversala lui Mendy.

ADVERTISEMENT

Min. 90: Foden este blocat în ultimul moment la 6 metri de poartă.

Min. 72: Bine lansat de Havertz, Pulisic scapă singur cu Ederson, dar trimite din 8 metri pe lîngă poartă.

Min. 68: Mahrez centrează în fața porții goale pentru Jesus, dar apare Azpilicueta și respinge miraculos în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

Min. 58: Kevin De Bruyne este făcut KO de o intrare urâtă a lui Rudiger și nu mai poate continua jocul. Fundașul lui Chelsea vede doar cartonașul galben.

Min. 43: GOOOL CHELSEA! Mount îl găsește excelent pe Havertz, acesta scapă singur cu Ederson, îl driblează și înscrie în poarta goală. Manchester City – Chelsea 0-1

ADVERTISEMENT

Min. 38: Thiago Silva s-a accidentat și a fost înlocuit de Christensen.

Min. 27: Rudiger blochează șutul lui Foden.

Min. 13: Werner reia slab din 7-8 metri și Ederson reține.

Min. 9: Ocazie imensă ratată de Werner, care singur din 6 metri dă cu stângul în dreptul.

Min. 7: Sterling scapă singur spre poartă, dar greșește preluarea, este ajuns  din spate de James, apoi reia în Mendy.

Min. 4: Havertz pătrunde în careu pe partea dreaptă, dar încercarea sa de centrare este blocată de un apărător al lui City și mingea ajunge în brațele lui Ederson.

ADVERTISEMENT

Manchester City – Chelsea, afacere englezească în fnala Ligii Campionilor

Meciul Manchester City – Chelsea are loc sâmbătă, 29 mai, cu începere de la ora 22:00, în finala ediţiei 2020-2021 a UEFA Champions League. Este întâlnirea dintre echipele care au ocupat locurile 1 şi respectiv 4 la finalul ultimului sezon din Premier League. În timp ce cetăţenii au defilat acest sezon,londonezii au avut mari emoţii până au izbutit să prindă ultimul loc de Champions League.

Manchester City a devenit o forţă în special în fotbalul englez abia după ce a fost preluată de un consorţiu din Emiratele Arabe Unite şi au putut fi achizionaţi jucători de top. Nici Chelsea nu a excelat ca prezenţă marcantă în Premier League până la cumpărarea clubului de către miliardarul rus Roman Abramovici.

Deosebirea dintre cele două cluburi devenite de prim plan atât în Insulă cât şi în Europa a constat în faptul că Manchester City a reuşit succese numai pe plan intern, unde a cucerit tot ce se putea, numai în ultimii patru ani ieşind de trei ori campioană în timp ce Chelsea a avut victorii inclusiv în cupele europene, câştigând Champions League în 2012, Europa League acum doi ani.

Manchester City – Chelsea Live stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Nu vorbim despre succesele anterioare, City câştigând în anii ’60 Cupa Cupelor, iar Chelsea la fel, în perioada în care titularul postului de fundaş dreapta era Dan Petrescu, în anii ’90. Astăzi, ambele cluburi fac parte din elita fotbalului, ele fiind incluse în acea tentativă de creare a Superligii Europei printre cele 12, dar au renunţat repede la proiect, când au văzut reacţia UEFA şi valul de opinii nefavorabile.

Partida Manchester City – Chelsea se joacă sâmbătă, 29 mai, de la ora 22:00, pe Estadio do Dragao din Porto, acolo unde a fost mutată de UEFA, ca urmare a cazurilor numeroase de coronavirus existente în Turcia, unde era in iniţial programată, pe stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul. Meciul va fi televizat în direct de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar o mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

Cel mai bun arbitru spaniol conduce finala Manchester City – Chelsea

Jocul Manchester City – Chelsea se dispută sâmbătă, 29 mai, de la ora 22:00 în finala Champions League şi va fi arbitrat de cel mai bun cavaler al fluierului din fotbalul spaniol, Mathieu Lahoz. Se anunţă o vreme plăcută, nu foarte cald, în jur de 19-20 grade la ora partidei, fără pericol de precipitaţii.

Vor fi prezenţi pe stadion în jur de 16.500 de spectatori, majoritatea suporteri ai celor două cluburi. Este prima finală de Champions League de la declanşarea pandemiei de COVID 19 care se dispută cu spectatori, cea de anul trecut, la Lisabona, jucându-se fără public. Grupurile masive de fani au început deja să ajungă la Porto, forţele de ordine fiind pregătite să supravegheze mişcările acestora.

Manchester City, ofertă record pentru Jack Grealish de la Aston Villa

Chelsea este singura echipă care ar putea fi lipsită de aportul a două piese de bază, una extrem de importantă la mijlocul terenului. Este vorba de portarul Mendy şi, mai ales, de mijlocaşul Kante, însă ultimele informaţii venite din tabăra londonezilor sunt mai îmbucurătoare, în sensul în care stafful medical nu şi-a pierdut speranţa că ar putea să îi recupereze până la ora meciului.

City lucrează deja în perspectiva noului sezon şi Pep Guardiola l-a cerut pe internaţionalul englez Jack Grealish de la Aston Villa, un mijlocaş ofensiv pentru care campioana e gata să ofere 110 milioane euro, ceea ce ar însemna cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un fotbalist englez.

Campioana din Premier League, favorita bookmakeri-lor

Antrenorul Thomas Tuchel a declarat că problemele legate de întărirea lotului, după ce Chelsea a fost recordmana sezonului trecut, cheltuind peste 300 de milioane de euro pentru achiziţii, vor fi analizate abia după ce se va încheia finala Champions League şi un aspect important îl va constitui rezultatul de la Porto, care va stabili o strategie mai agresivă sau mai temperată de achiziţii.

Casele de pariuri nu ţin cont de faptul că londonezii i-au învins în 2021 de două ori pe cei din Manchester, 1-0 în semifinala Cupei Angliei şi 2-1 în Premier League chiar pe Etihad Park şi văd trupa lui Pep Guardiola drept favorită la câştigarea meciului cu o cotă de 1,90. Chelsea are o cotă de 4,55, iar un gol înscris are valoarea de 1,40.

ADVERTISEMENT