Fotbal international

Manchester City, exclusă din Champions League pentru următoarele două sezoane + amendă de 30.000.000 de euro. Urmează depunctarea în Premier League! Toate informaţiile după decizia UEFA

14.02.2020 | 23:47
Manchester City exclusa din Champions League pentru urmatoarele doua sezoane  amenda de 30000000 de euro Urmeaza depunctarea in Premier League Toate informatiile dupa decizia UEFA
ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat că gruparea engleză Manchester City a fost exclusă pentru următoarele două sezoane din Champions League din cauza fair-play-ului financiar.

  • Motivul pentru care Manchester City a fost exclusă din Liga Campionilor! „Cetățenii” au încercat să sfideze UEFA
  • Pep Guardiola, la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA! Patru forțe ale Europei îl vor pe spaniol
ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 februarie, ora 22:20 / Manchester City va merge la Tribunalul de Arbitraj Spaniol pentru a ataca decizia UEFA. La Lausanne, forul poate lua una dintre următoarele decizii:

  • menţinerea deciziei luate de UEFA (excluderea pentru următoarele două sezoane din Liga Campionilor)
  • menţinerea parţială a deciziei luate de UEFA (în loc de două sezoane, Manchester City ar fi exclusă doar pentru stagiunea 2020-2021)
  • respingerea deciziei UEFA (Manchester City va putea juca în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2020-2021)
ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 februarie, ora 22:06 / După decizia UEFA, Manchester City ar putea să aibă probleme şi în Premier League. Conform The Independent, “cetăţenii” ar putea să primească o depunctare, din moment ce clubul a încălcat şi Fair-Play-ul Financiar pentru prima ligă din Anglia.


UPDATE, 14 februarie, ora 21:25 / Ziarele din Marea Britanie sunt şocate de decizia luată de UEFA. “City, interzisă în Europa”, “City e out din Liga Campionilor şi a primit o amendă uriaşă”, “Decizia UEFA loveşte Premier League” sau “City va încerca cu disperare să-l ţină pe Guardiola după acest sezon”, au scris jurnaliştii britanici.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 februarie, ora 21:17 / Imediat după anunțul UEFA, fanii englezii au postat o serie de mesaje pe Twitter: ”Pep Guardiola nu poate antrena o echipă care nu joacă în Europa”, ”Pep Guardiola va pleca după știrea asta”, ”Oare cine o să mai vină să antreneze Manchester City”, ”Pep și jucătorii vor pleca în vară”.


UPDATE, 14 februarie, ora 21:05 / În cazul în care Manchester City nu va câștiga la TAS, Premier League va trimite ocupanta locului cinci în sezonul 2020-2021 din Champions League.

ADVERTISEMENT

Manchester City exclusă doi ani din Champions League

Vestea a că Manchester City este exclusă pentru următoarele două sezoane din Champions League a venit ca un șoc în Marea Britanie, iar această decizie ar putea avea implicații mult mai adânci.

Pe lângă decizia dură luată de Camera de Investigaţie a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor a UEFA, ”cetățenii” au primit și o amendă uriașă în valoare de 30 de milioane de euro.

”Manchester City a încălcat grav regulamentele”

Manchester City are dreptul să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și este de așteptat ca gruparea engleză să facă acest lucru cât mai curând acest lucru.

”Luând în considerare toate probele, Comisia a constat că Manchester City a încălcat grav regulamentele UEFA de licențiere și fair-play financiar prin supraevaluarea veniturilor”, se arată în comunicatul UEFA.

”Procesul UEFA a fost defectuos, vom merge la TAS”

”Suntem dezamăgiți de această decizie, dar nu suntem deloc surprinși. În decembrie 2018, investigatorul șef al UEFA s-a prinunțat public în acest caz și a anunțat și sancțiunea pe care intenționa să o aplice, înainte de a începe chiar orice anchetă”, se arată într-un comunicat al clubului.

”Procesul UEFA a fost defectuos și au existat în mod constant scurgeri ceea ce înseamnă că nu ar exista prea multe îndoieli în ceea ce privește rezultatul. Mai simplu spus, acesta este un caz inițiat de UEFA, urmărit de UEFA și judecat de UEFA. Vom merge la TAS”, se mai arată în comunicat.

Amenințarea cu excluderea exista de un an

Încă din martie 2019 clubul era amenințat cu excluderea din Champions League din cauza încălcării fair-play financiar. Echipa antrenată de Pep Guardiola s-a opus deciziei UEFA de declanșare a unei anchete.

”Cetățenii” nu au fost de acord cu măsura Camerei de Investigaţie a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor a UEFA de a trimite dosarul său la camera de judecată, căreia i-a recomandat să dicteze sancţiuni.

Vestea vine cu câteva zile înainte de meciul din optimile Champions League cu Real Madrid. Partida tur este programată la 26 martie, pe ”Santiago Bernabeu”.

ADVERTISEMENT
Tags: