Fotbal international

Manchester City, favorită la casele de pariuri pentru transferul lui Lionel Messi. Clauza din contractul argentinianului care îi dă speranțe lui Guardiola

07.02.2020 | 09:52
Manchester City favorita la casele de pariuri pentru transferul lui Lionel Messi Clauza din contractul argentinianului care ii da sperante lui Guardiola
ADVERTISEMENT

Relația dintre Lionel Messi și conducerea celor de la FC Barcelona este una din ce în ce mai rece. Lipsa rezultatelor a adus multe fisuri la clubul catalan, iar tensiunea este una vizibilă în ultimul timp și în presă. Din această cauză, la echipa catalană a apărut deja temerea conform căreia cel mai bun jucător din istoria clubului ar putea părăsi echipa în vară.

Manchester City, în pole-positon pentru transferul lui Lionel Messi. Clauza din contractul argentinianului care îi dă speranțe lui Guardiola

Marile forțe financiare și fotbalistice ale Europei sunt deja în alertă și urmăresc cu atenție evoluția evenimentelor de la clubul din La Liga. Joi, italienii dădeau deja lista cu echipele interesate imediat de transferul lui Messi.

ADVERTISEMENT

Între timp, în scenă au intrat și englezii, cei care deja au făcut publică ierarhia cu echipele favorite să-l convingă pe argentinian în sezonul viitor. În pole-position e cea mai bogată și valoroasă echipă din Premier League, Manchester City.

În 2017, Messi a semnat prelungirea cu Barcelona până în 2021. Astfel, chiar dacă mai are contract un sezon și jumătate pe Camp Nou, argentinianul are o clauză care i-ar permite să plece de la 1 iulie. Și nu oricum, ci gratis. Clauza de 700.000.000 de euro dispare dacă el dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, favorit să-l antreneze din nou pe Messi

Presa engleză a anunțat, vineri, lista echipelor favorite să-l achiziționeze pe Lionel Messi începând cu data de 1 iulie 2020.

Nicio surpriză, în vârful topului îi găsim pe cei de la Manchester City. Banii, valoarea, dar mai ales numele antrenorului de pe banca tehnică, l-ar putea face pe Messi să vină pe Etihad.

ADVERTISEMENT

Alături de Pep Guardiola, Messi a înregistrat cele mai răsunătoare cifre din carieră în perioada 2008-2012:

  • 203 goluri în 209 meciuri
  • 14 trofee cucerite intern și internațional în cei 6 ani

Cu Messi în echipă, șeicii de la Manchester și-ar putea vedea visul îndeplinit: acela de a se impune și în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Cotele pentru echipa lui Messi din sezonul 2020-2021:

  • Manchester City: cotă 8.00
  • PSG: cotă 13.00
  • Inter Milano: cotă 15.00
  • Bayern Munchen: cotă 22.00
  • Manchester United: cotă 23.00

În continuare, cele mai mari șanse sunt ca Messi să continue la Barcelona (cotă 5,00), însă frământările interne de la echipa catalană pot produce mari surprize în vara viitoare.

Presa din Italia dezvăluia joi că Messi ar semna cu oricare dintre aceste echipe pentru un salariu cuprins între 50.000.000 și 85.000.000 de euro pe an.

  • 50.000.000 de euro este acum salariul anual net al lui Messi la FC Barcelona
  • 6 Baloane de Aur are Lionel Messi în palmares
  • 140.000.000 de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform site-ului de specialitate „transfermarkt.de”
  • 32 de ani a împlinit Lionel Messi pe 24 iunie
  • 622 de goluri în 711 de meciuri are Messi pentru Barcelona
ADVERTISEMENT