Fotbal international

Manchester City – FCSB, meciul pe care Joe Hart nu îl va uita niciodată: „Pep mi-a spus clar că trebuie să plec”

28.04.2020 | 11:55
Manchester City  FCSB meciul pe care Joe Hart nu il va uita niciodata Pep mia spus clar ca trebuie sa plec
ADVERTISEMENT

Joe Hart a plecat de la Manchester City la scurt timp după ce echipa a fost preluată de Pep Guardiola, chiar dacă în precedentele sezoane era titularul postului de portar atât la club, cât și la echipa națională. Ultimul meci disputat de englez la City a fost chiar cel cu FCSB, returul play-off-ului din Champions League.

Joe Hart nu o uită pe FCSB

Pep Guardiola a fost instalat pe banca tehnică a lui Manchester City în iunie 2016 și a venit cu mai multe schimbări importante în echipă, printre care și înlocuirea portarului titular, Joe Hart, căruia îi reproșa jocul de picior.

ADVERTISEMENT

Hart era titular incontestabil atât la City, cât și la echipa națională a Angliei până la venirea lui Guardiola și recunoaște că antrenorul spaniol i-a transmis încă din primele zile că viitorul său nu mai poate fi la „cetățeni”.

Portarul englez rememorează ultima partidă jucată la Manchester City, care a fost împotriva celor de la FCSB, în returul play-off-ului de calificare în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Pep a fost foarte clar cu mine când mi-a spus că trebuie să plec de la Manchester City. Am mai jucat un meci înaintea închiderii ferestrei de transferuri, era un meci din preliminariile Ligii Campionilor cu FCSB.

M-a întrebat dacă vreau să joc şi i-am spus: ‘Ascultă, tu eşti managerul! Tu decizi cine joacă şi cine joacă, nu eu iau aceste decizii’.

ADVERTISEMENT

Am jucat, a fost foarte emoţionant. Nu a fost ok, dar a fost grozav să mă aflu în faţa unui stadion plin de iubire, care a înţeles că decizia de a pleca nu îmi aparţine”, a declarat Joe Hart, conform Manchester Evening News.

  • 6-0 a fost scorul „dublei” dintre Manchester City și FCSB

Claudio Bravo, înlocuitorul lui Joe Hart la City

Joe Hart a plecat de la Manchester City

în vara lui 2016, iar portarul titular adus de Pep Guardiola a fost Claudio Bravo.

Fostul jucător de la Barcelona nu a reușit, însă, să se impună în echipa „cetățenilor” și, după o serie ce părea interminabilă de gafe, a fost înlocuit inițial de rezerva Willy Caballero și, ulterior, de Ederson, cumpărat de la Benfica.

ADVERTISEMENT