Sport

Manchester City iese la atac înainte de a se încorona din nou campioană în Premier League: ”Nu suntem clubul care cheltuiește cel mai mult”

Manchester City poate deveni din nou campioană în Premier League în acest weekend, iar oficialii clubului au lansat un atac violent la cei care îi arată cu degetul.
18.05.2023 | 22:15
Manchester City iese la atac inainte de a se incorona din nou campioana in Premier League Nu suntem clubul care cheltuieste cel mai mult
Manchester City poate deveni din nou campioană în Premier League în acest weekend, iar oficialii clubului au lansat un atac violent la cei care îi arată cu degetul. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Cetățenii” au făcut obiectul unei ample anchete și sunt acuzați pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar de peste 100 de ori în decurs de nouă sezoane, în perioada dintre sezoanele 2009-2010 și 2017-2018.

Atac al oficialilor de la Manchester City la adresa rivalelor din Premier League

Dacă până acum oficialii clubului Manchester City au ținut să nu vorbească pe acest subiect, după calificarea în finala Champions League au pus tunurile pe marile rivale din Premier League.

ADVERTISEMENT

Cel care nu a mai rezistat presiunii uriașe a fost directorul executiv Ferran Soriano, care imediat după victoria categorică în fața lui real Madrid, scor 4-0, și-a apărat clubul și investițiile majore făcute în ultimii ani.

”Uite, trebuie doar să te uiți la investițiile în jucători făcute în Anglia în ultimii ani, trei ani, cinci ani… Niciodată nu suntem clubul care cheltuiește cel mai mult pe jucători.

ADVERTISEMENT

Sunt multe alte cluburi care investesc mai mulți bani decât noi – Chelsea, Manchester United, Arsenal. A spune că am cheltuit o mulțime de bani și că am câștigat din cauza asta nu este adevărat”, a declarat Soriano, conform talksport.com.

Chelsea, cei mai mulți bani cheltuiți pe transferuri în ultimul an

Cheltuielile lui Manchester City din vara trecută au ajuns la aproximativ 130 de milioane de lire sterline, achiziționarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund pentru aproape 52 de milioane de lire sterline fiind cea mai mare achiziție a lor.

ADVERTISEMENT

De când americanul Todd Boehly a ajuns vara trecută proprietarul lui Chelsea a scos din buzunar aproape 600 de milioane de lire sterline pentru achiziționarea de jucători și a înregistrat pierderi record. Cheltuielile lui Manchester United se ridică la aproximativ 211 milioane de lire sterline în ultimul an, iar cele ale lui Arsenal sunt de aproximativ 167 de milioane de lire sterline.

Manchester City a mai fost anchetată și de UEFA pentru nereguli financiare. Se întâmpla în februarie 2020. Clubul a fost găsit vinovat pentru că ”a indus grav în eroare conducerea organismului european, cu privire la situația financiară a echipei”.

ADVERTISEMENT

Iar decizia inițială a fost excluderea din Champions League și plata unei amenzi de 25 de milioane de euro. Dar City a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar acolo completul de judecată a decis ridicarea interdicției impuse de UEFA și reducerea cuantumului amenzii la 9 milioane de euro.


  • 1,81este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „total goluri Manchester City: sub 2,5 goluri” la meciul Manchester City – Chelsea

ADVERTISEMENT