Fotbal international

Manchester City îl transferă pe Keylor Navas de la Real Madrid

22.08.2018 | 10:42
Manchester City îşi doreşte transferul lui Keylor Navas de la Real Madrid

Keylor Navas, portarul celor de la Real Madrid, este dorit de Pep Guardiola la Manchester City, conform unor informaţii apărute în presa spaniolă. Costaricanul a devenit a doua opţiune pe Santiago Bernabeu după transferu lui Thibaut Courtois de la Chelsea şi ar putea ajunge la campioana din ultimul sezon din Premier League.

Tehnicianul formaţiei britanice are nevoie cu disperare de un nou portar după ce Claudio Bravo, al doilea goalkeeper din lot, a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile şi ar putea să lipsească până la finalul sezonului: El se va deplasa la Barcelona joi pentru teste suplimentare care să ne permită să ştim mai precis gravitatea accidentării“, a anunţat City.

Manchester City îl transferă pe Keylor Navas, dar perioada din mercato din Anglia s-a încheiat

Pentru prima dată în istorie perioada de mercato din Premier League a fost scurtată, iar cluburile nu mai pot face achiziţii de jucători după startul campionatului. Acest lucru încurcă serios planurile celor de la Manchester City după accidentarea lui Bravo, dar chiar şi aşa Pep Guardiola este decis să îl transfere pe costarican în luna ianuarie, atunci când se redeschide fereastra de transferuri.

Keylor Navas transfer de avarie la Manchester City
Manchester City îl transferă pe Keylor Navas după accidentarea lui Claudio Bravo

Daniel Grimshaw, în vârstă de 20 ani, este singurul portar rămas în efectiv, dar el nu a disputat niciun meci la seniori. Claudio Bravo a fost adus la Manchester City la cerinţa specială a lui Pep Guardiola după ce a câştigat două titluri de campion în Spania alături de Barcelona. Sud-americanu a gafat însă de mai multe ori în primul sezon pe Etihad Stadium, iar antreorul catalan a decis astfel să îl transfere pe brazilianul Ederson de la Benfica, cel care a dat şi o pasă de gol în etapa a doua din sezonul 2018-2019 din Premier League.

Keylor Navas a sosit în 2014 la Real Madrid, iar clubul din capitala Spaniei a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu el în poartă. Costaricanul a depăşit borna celor 100 de partide pentru echipa antrenată de către Julen Lopetegui, dar are şanse mici să mai poată apăra din postura de titular după ce a fost achiziţionat belgianul Thibaut Courtois de la Chelsea în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. Formaţia londoneză l-a cumpărat în schimb pe Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao cu 80 de milioane de euro, sumă care reprezintă clauza de reziliere a portarului. Bascul a ajuns în capitala Angliei după ce a fost în această vară şi pe lista de transferuri a celor de la Real Madrid înainte de CM 2018.

Portarul celor de la Real Madrid a fost achiziţionat cu doar 10 milioane de euro după Campionatul Mondial din urmă cu patru ani de la Levante după ce a impresionat cu echipa naţională din Costa Rica la ediţia din Brazilia. Goalkeeper-ul a anunţat în urma venirii lui Thibaut Courtois că nu îşi doreşte să plece de pe Santiago Bernabeu şi este dispus să lupte în continuare pentru locul de titular.

“O spun foarte clar. Îmi doresc să plec atât de mult cât îmi doresc să mor”, a declarat Navas pentru Cadena Ser şi Onda Cero.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri